Arsasını okul yaptırmak için sattı

Güncelleme Tarihi:

Arsasını okul yaptırmak için sattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 00:00

Ankara’da yaşayan 88 yaşındaki İbrahim Hakkı Kubilay, değer kazanan arsasını satıp elde ettiği 1 milyon 300 bin lirayı okul yapımı için yetkililere teslim etti.

Haberin Devamı

Erzurum Belediyesi’nde 1947 yılında memur olarak göreve başlayan İbrahim Hakkı Kubilay, 1977 yılında Belediye Başkan Yardımcılığı’ndan emekli oldu. Ankara’ya yerleşen Kubilay, Erzurum’un merkez Palandöken İlçesi’ndeki tarlası arsa olarak değerlenince satışa çıkardı. Satılan arsadan aldığı 1 milyon 300 bin lira ile hem doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek hem de okul yaptırma hayalini gerçekleştirmek isteyen Kubilay, Milli Eğitim’in ‘eğitimde yüzde yüz destek’ projesine yatırdı.

16 DERSLİKLİ OKUL YAPTIRACAK

Vekaletname vererek oğlu Akif Cumhur Kubilay’ı Erzurum’a gönderen İbrahim Hakkı Kubilay, Vali Sebahattin Öztürk ile protokol imzaladı. Protokole göre merkez Palandöken İlçesi’nde eskiyen Yunus Emre İlkokulu sökülerek yerine Kubilay’ın verdiği para ile 16 derslikli bir okul yaptırılacak. İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge’nin de hazır bulunduğu törende konuşan Kubilay’ın 4 çocuğundan biri olan oğlu Akif Cumhur Kubilay, “Babamın en büyük arzusu memleketi Erzurum’a okul yaptırmaktı. Artık bu hayaline kavuşacak” dedi.

Haberin Devamı

“PİYANGO VURMUŞ GİBİ SEVİNDİK”

Hayırsever vatandaşların yardımlarından çok mutlu olduklarını dile getiren Vali Sebahattin Öztürk, tayininin Antalya’ya çıktığını anımsattı. Antalya’ya gitmeden önce son imzayı böylesine önemli bir hayır işine attığına dikkati çeken Vali Öztürk, şunları söyledi:
“Okul yaptırma planlarımızı bütçemize göre yapıyoruz. Ekstradan böyle bir imkan çıktığı an ‘piyango vurmuş’ gibi seviniyoruz. Erzurum’da ne yazık ki bu çok sık yaşadığımız bir durum değil. Şehir merkezimizde yetersiz olan binayı yıkıp yerine bugünkü şartlara uygun, depreme dayanıklı 16 derslikli bir okul yapılacak. Daha doğrusu Erzurum güzel bir okula kavuşacak. Onlar da yaptıkları hayrın karşılığını görecek inşallah. ‘Tarlamız bu şehirde değer kazandı, onun zekatını bu şehire verelim’ kabilinden bakılmış olaya. En kısa zamanda inşaatına başlanacak ve önümüzdeki yıl bitecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!