Arma sevdamız kupa onurumuz

Güncelleme Tarihi:

Arma sevdamız kupa onurumuz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 00:28

Yöneticiler ile farklı dönemlerde sarı-lacivertli formayı giyen oyuncuların buluştuğu anlamlı günde anılar tazelendi. 1. Lig’de elde edilen son şampiyonlukla birlikte yeni başarıların gelmesi için camianın bütünleşmesi gerektiğinin altı çizildi.

Haberin Devamı

Ankaragücü yönetimi ile geçmişte sarı-lacivertli formayı giyen isimlerin karşı karşıya geldiği karşılaşma, kulübün, değerlerine sahip çıkması açısından büyük önem taşırken, müsabakanın özellikle Tandoğan Tesisleri’nde oynanması, etkinliğe daha özel bir anlam yükledi. 1980-1981 sezonunda, takım 2. Lig’de mücadele ederken, şimdiki adıyla Türkiye Kupası ve Süper Kupayı; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’u yenerek kazanan efsane kadronun önemli isimleri, uzun yıllar sonra yeniden Tandoğan’da sahaya çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.
Hayati Soydaş, Erhan Çağlayan, Mehmet Soykök, Gökmen Barış, Adem Dursun, Hamit Yüksel, Abdullah Duran, Yılmaz Bal, Murat Türksoy, Mehmet Türkmehmet, Murat Hacıoğlu ve Osman Demir’in hayatında Tandoğan Stadı elbette önemli bir yerdeydi, ancak 2 kupalı kadronun oyuncuları; İhsan Kavak, Mehmet Şahin, İrfan Özbaş, Nazmi Erdenerin, Fuat Akyüz ve Taner Kalender ile genç yaşında geldiği Tandoğan’da, futbol ya da çalışma hayatı konusunda tercih yapmak zorunda kalıp futbola ara veren, ilerlemiş yaşına rağmen başkanlığını yürüttüğü Güneşspor’da futbola olan tutkusunu oyuncu olarak sahaya çıkarak gösteren Aykut Akalın için daha farklı bir anlam ifade ediyordu.

FORMAYI YENİDEN GİYMEK GURUR VERİCİ

Hepsinin yaşları ilerlermiş, kiminin saçları seyrelmiş, kimisi de epey kilo almıştı ancak soyunma odasındaki heyecanları aynıydı. Yönetim tarafından hazırlanan isme özel formaları giyip sahaya çıktıklarında, yüzlerinde bu armaya hizmet etmiş olmanın gururu vardı. Tandoğan’daki günleri film şeridi gibi gözlerinin önünden akıp geçerken, kendilerine gösterilen vefa duygusuna minnettardılar. Elbette, gün çok anlamlı, buluşma tarihiydi fakat anılara dönmemek, o günleri hatırlamamak olmazdı. Hele ki o dönemin şartlarının zorluğu asla unutulmazdı.
Savunmanın önemli ismi Fuat Akyüz tam 4 sene aynı ayakkabıyı giydiğini anlatırken, “Her maçtan sonra bir yeri yırtılır, tabanı çıkardı. Onarır, o ayakkabı ile yeniden sahaya çıkar oynardım” derken, aslında özverinin başarıda ne kadar önemli olduğunu aktarıyordu.

MAÇ YAPACAĞIZ TOPU ZORLA ALIRDIK

Ankaragücü’nün tarihi başarılarına tanıklık eden, kulübün sembol isimleri Musa Cimili ve Can Dağ, önemli maçta yine görev başındaydı. Hrubesch lakaplı Mehmet Şahin, iki emektarı yanına alıp ‘Fotoğrafı mı çeker misin? Onlarla aynı karede olmak benim için ayrı bir onur’ diye konuşurken, mütevaziliğin tanımını yapıyor, “Onlar hep yanımızdaydı ve bizim moral kaynağımızdı” diyerek, emeklerinin hakkını teslim ediyordu. Şahin, bazen, “Tandoğan’dan, 19 Mayıs Stadı’ndaki maçlara yürüyerek giderdik. AKM tarafındaki kapıdan stada kadar olan bölümde öyle bir taraftar olurdu ki o kalabalığın arasından geçip sahaya ulaşmak epey zamanımızı alırdı. Belki zorluklar yaşadık fakat çok güzel genlerdi” ifadelerini kullanıp, geçmişe özlemini tekrarlıyordu. Can Dağ, Tandoğan’da yaşadıkları zorluklara, ‘Gırgır Ahmet’ lakaplı, kendilerine bu mesleği öğreten Ahmet Karagöker’in de malzemeleri koruma konusundaki tutumunun eklendiğini hatırlatıp, “Bazen maç yapılacak, Ahmet amca, yola kaçacak ve geri gelmeyecek diye top vermek istemezdi. Çünkü, yola giden topu alıp götüren oluyordu. Kulübün en ufak bir malzemesini kendisininmiş gibi sahiplenirdi” sözleri ile bugün yaşanan savurganlığa ders olabilecek mesajlar veriyordu.

PRİM OLARAK EŞYA PİYANGOSU BİLETİ

Tandoğan Tesislerinin birçok Ankaragüçlü için çok farklı anlam ifade ettiğini, bu duyguyu yaşamayanın kolay anlayamayacağını dile getiren ve özel maçta takım kaptanı olarak sahaya çıkan İhsan Kavak ise şöyle konuşuyordu:
“Ankaragücü forması, arması bizim için sevdadır, kutsaldır. Kupalar da onurumuz, mutluluğumuz ve taraftarın gözünde bizleri efsane yapan tarihi zaferimizdir. O günün şartları düşünüldüğünde elde edilen başarının ne derece önemli olduğu daha iyi anlaşılır. Bizler, 8’er kişilik odalarda kalıyor, MKE fabrikasında işçiler için hazırlanan yemekleri yiyorduk. Hem çok güzel yemeklerdi hem de bizim için, bu kulübün işçileriyle ortak bir noktada buluşmak çok değerliydi. Kupayı kazanırken 13-14 kişilik kadroyla mücadele ettik. Bir maç öncesinde, arkadaşımız sakatlandı. Yedekteki iki oyuncudan biri kaleciydi. Saha içinde ikinci bir değişiklik olsa, kalecimizi oyuncu olarak sahaya sürecektik. Maç bitiminde tesislere geldiğimizde, Gırgır Ahmet amca bizi bekler, “Hemen formaları, şortları, ayakkabıları çıkarın, eksiksiz teslim edin” derdi. Maçta yırtılan çorabımızın yerine yenisi alacağız diye az azar işitmedik. Kupayı kazandığımızda, takımı 1. Lig’e yükseltelim diye devlet büyükleri arasında konuşmalar olmuş. Sonra, sadece kupayla olmaz, Trabzon’u yenip diğer kupayı da alırlarsa, o zaman gerekeni yaparız’ demişler. Biz de çıktık o zaman herkesi yenen ve ligi şampiyon tamamlayan Trabzonspor’u mağlup edip, ikinci kupayı da kazandık. Bize prim olarak, kulüp düzenlediği eşya piyangosunun biletlerini verdi. Araba, ev eşyaları gibi hediyeler dağıtılacaktı. Tabii hepimiz önce tanıdığımız insanlara gidip piyango biletini satmak istedik. Ne kadar çok satarsak, o kadar çok prim alacaktık. Kime gittiysek, ‘Az önce Nazmi geldi. Dün Mehmet uğradı. Taner aradı, Cüneyt geleceğini söyledi. Hepsi piyango bileti satmaya çalışıyor” gibi sözlerle karşılaştık. Böyle olunca, kimseye satamayacağımı anladım ve biletleri yırttım. Belki prim alamadık ancak 2 kupanın gururu bizim için paha biçilmezdi.”

Haberin Devamı

ALINAN OYUNCU SAHADA OLMALI

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, transfer çalışmalarının iyi gittiğini belirtip, “Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta yeni sürprizler olacak. Camiamız merak etmesin. Çok iyi transferler yapacağımızdan emin olsun” dedi.
Futbolda yabancı oyuncu tartışmalarının sürdüğünü aktaran Koca, şunları söyledi:
“Çeşitli tartışmalar oldu. Ben farklı bir tartışma içerisine girdim. Kulüplerin talebi bir önceki statünün devam etmesi yönünde. Ne kadar yabancı futbolcu alıyorsak hepsinin oynaması gerektiği kanaatindeyim. Sayı düşebilir. 12, 11, 10 olabilir ancak kaç futbolcu alıyorsak tamamının oynayabilir zemine oturtması gerekir. Parasını verip, atıl beklettiğimiz oyuncuların kulüp bütçelerine büyük yük getirdiğini söyledim. Meseleyi tartışacaklarını söylediler. Ben meselenin bir şekilde çözüleceğine inanıyorum.”

TAKIMIN OMURGASI KURULUYOR

“Yeni sezon transferlerinin hazırlığına 4 ay önceden başladık. Şu ana kadar 5 futbolcu aldık. Transfere en hazırlıklı kulüplerden biriydik. 3-4 aydır ekibimiz, dünyada futbolcu izliyordu. Bunlarla ilgili 2’şer, 3’er ve 4’er alternatifimiz vardı. Şu anda da o süreç yoğun biçimde sürüyor. Görüşmelerimiz de neticelenirse önümüzdeki hafta birçok oyuncunun geleceğini düşünüyoruz. Takımın ana omurgasının kurulacağını düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

DOĞUKAN KAYA İMZAYI ATTI

Ankaragücü, biten sezon Spor Toto 1. Lig’den düşen Kocaelispor’un kalecilerinden Doğukan Kaya ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Doğukan, sarı-lacivertli ekibin; Tasos, Beridze, Oğuz Ceylan ve Pedrihno’dan sonraki 5. transferi oldu.
Başkent ekibi, oyuncu ile sözleşme imzalandığı haberini kulüp sitesinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Kocaelispor cephesi bir açıklama yaparak, transferin oyuncunun serbest kalma bedeli olan 500 bin TL’nin yatırılması halinde resmiyet kazanacağını, bu rakamın 30 Haziran tarihine kadar kulüp hesabına aktarılmaması durumunda, Doğukan’ın eski kulübüne döneceğini aktardı.

NURETTİN ASLAN DA LİSTEDE

Sarı-lacivertlilerin kale için bir başka ismi, Samsunspor kalecisi Nurullah Aslan’ı listeye aldığı ileri sürüldü.
Samsun medyasında yer alan haberlerde, Nurullah Aslan’ın, yeni sezonda takımda kalıp kalmayacağının merak edildiği, oyuncunun Süper Lig’e yükselen Ankaragücü ile anlaşmaya yakın olduğu iddia edildi.
Samsunspor Futbol Gelişim Direktörü Batu Kaplan, kaleciye birkaç kulüpten teklif geldiğini, son kararı Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın vereceğini söyledi.
Ankaragücü’nün ayrıca 68 Aksaray Belediyespor’da sezonu kiralık geçiren Kocaelispor’un golcü oyuncusu Mervan Yusuf Yiğit ile görüştüğü iddia edildi. Futbolcu ile Karagümrük, Kasımpaşa ve Antalyaspor’un da temas halinde olduğu söyleniyor.
Kocaelispor ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Mervan’ın serbest kalma bedelinin 1 milyon TL olduğu belirtildi.
20 yaşındaki oyuncu, 68 Aksaray Belediyespor’da 38 maçta forma giydi ve 12 gol attı.

/// kutu - 2 ///

Haberin Devamı

Kombine kartlar satışta

Ankaragücü’nde, 2022-2023 sezonu kombine kartları satışa çıktı. Kombine kartlar, kale arkası 800, doğu tribün 1300, batı tribünü 1600 ve VIP 20 bin lira olarak belirlendi. Kulüp sitesinden yapılan açıklamada biletlerin ise sezon içinde en ucuz kale arkası 75, doğu tribün 120, batı tribün ise 150 liradan satılacağı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!