Büyükşehir foseptik çukurlarının envanterini çıkarmalı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir foseptik çukurlarının envanterini çıkarmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 16:22

Çiğdem Mahallesi 1588. Sokak’ta önceki gün meydana gelen çökme sonucu önce park halendeki bir otomobilin ardından da ASKİ’nin vidanjar kamyonunun düştüğü dev çukur doldurularak, kapatıldı.

Haberin Devamı

Yolun altında kalan ve çöken 46 yıllık 2 foseptik çukurunu kapatan ekipler, 3’üncü bir çukur daha tespit ederek, çalışmalarını gece boyu sürdürdü. Çukurların doldurulmasının ardından yol asfaltladı. Çökmenin yaşandığı yolda incelemelerde bulunduklarını belirten İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Selim Tulumtaş, kentteki unutulmuş foseptik kuyularının yol açabileceği tehliklere dikkat çekerek, özetle şunları söyledi:

HER ADIM KUŞKU

“Kentimizdeki birçok tehlikeye bir de iptal edilmemiş foseptik kuyuları eklenmiş olup, bu durum attığımız her adıma, aracımızı park ettiğimiz her metrekare alana kuşku ile bakmamıza neden olmaktadır. Büyükşehir Belediyesi’nden beklentimiz, şehrin foseptik çukurlarının bir envanterini çıkarması, yurttaşlarımızı bilgilendirmesi ve en kısa zamanda ömrü dolan bu yapıları iptal ederek daha üzücü olayların önüne geçmesidir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!