Araç merkezli değil yaya merkezli şehir

Güncelleme Tarihi:

Araç merkezli değil yaya merkezli şehir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 09:45

AKM alanına inşa edilecek olan Türkiye Uygarlıklar Müzesi Projesi ve Millet Bahçesi ile kent merkezinin cazibe merkezi haline geleceğine dikkat çeken AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Fatih Şahin, “Araç merkezli değil insan merkezli bir trafik anlayışıyla bu meselelere bakmamız gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın turizm, sanayi, ticaret, tarım, eğitim, lojistik gibi birçok kimliğe sahip olduğuna dikkat çeken AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Fatih Şahin, “Ankara Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olma potansiyeline sahip bir şehir. Önümüzdeki dönemde bu kimlikleri daha da ön plana çıkartacak projeleri hayata geçireceğiz” dedi. Hürriyet Ankara bürosunu ziyaret eden Şahin kente ilişkin projelerle ilgili şunları söyledi:

Araç merkezli değil yaya merkezli şehir

ARAÇLA BÖLERSEK ANLAMI KALMAZ

Seçim beyannamemizde de Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara’ya dönük çok ciddi projeler açıklayarak müjdeler verdi. En önemlisi Millet Bahçesi ve Türkiye Uygarlıklar Müzesi projesi. Ankara’nın göbeğinde mimarisiyle yeşil dokusuyla yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline gelecek. Uygarlıklar Müzesi’nde de Ankara’nın ve Anadolu’nun tarihini yansıtan eserler sergilenecek. Melike Hatun Camisi’nin önündeki yol yer altına alınacak. Araç merkezli değil, insan merkezli bir trafik anlayışıyla bu meselelere bakmamız gerekiyor. Yaya olarak şehri gezme imkânına sahip olacağımız projeler üretmemiz gerekiyor. 1.5 milyon metrekarenin üzerindeki bir alandan bahsediyoruz. Araçla ikiye üçe bölersek bunun bir anlamı kalmaz. Dokusuna uygun bir proje olacak.

Haberin Devamı

12 AY İÇİNDE KAZANDIRACAĞIZ

Ankara’nın Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin yapımı açıkçası biraz yılan hikâyesine dönmüştü. Bunun üzerindeki bütün belirsizlikler ortadan kalktı. Önümüzdeki hafta Akyurt’ta yapılacak olan fuar merkezinin şantiyeleri kurulacak. Komşu ilçeler Pursaklar, Çubuk ve Kalecik’i de canlandıracak bütün Ankara’ya hizmet sağlayacak bir fuar alanını 12 ay içerisinde Ankara’mıza kazandıracağız. Mitingimizi yaptığımız stadyum yıkılacak ve 50 binin üzerinde kapasiteli modern bir stat yapılacak. Ankaragücümüzün Süper Lig’e çıkmış olması da bizim için sevindirici oldu. Yeni stat ve Ankaragücü, Ankara’nın spor şehri olma hüviyetini daha da güçlendirecek. Gençlerbirliği ve Osmanlıspor’un düşmesine de üzüldük. İnanıyorum ki tekrar Ankara’yı temsil için bir üst lige çıkacaklardır.”

Haberin Devamı

Araç merkezli değil yaya merkezli şehir

BAKMADAN GEÇME!