Araç kiralamada firmalar vites büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Araç kiralamada firmalar vites büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 02:21

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Ersoy operasyonel filo kiralama sektörünün beş milyar lira büyüklüğe ulaştığını belirterek, Türkiye genelinde 150 bin kiralık araç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TÜM Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Ersoy, Türkiye genelinde 150 bin kiralık araç bulunduğunu belirterek, operasyonel filo kiralama sektörünün beş milyar lira büyüklüğe ulaştığını söyledi.
Günlük araç kiralama sektöründe Almanya’da kişi başı harcamanın 27 Euro olduğunu belirten Ersoy, bu rakamın Türkiye’de henüz 1,3 Euro seviyesinde bulunduğunu kaydetti.

Hedef iki kat büyüme

Günlük araç kiralamada İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra İzmir, Antalya ve Muğla gibi turistik bölgelerde de talebin yoğun olduğunu belirten Ersoy, “Sektör, önümüzdeki beş yıl boyunca yıllık yüzde 15 büyüme oranıyla beşinci yılın sonunda yaklaşık iki katı büyüklüğe ulaşmayı hedeflemektedir” dedi.

Zengin içerikli hizmet

Kiralama firmalarının müşterilerine sadece araç değil, uzun dönemli ve zengin içerikli hizmet paketi de sunduğunu anlatan Ersoy, kiralama yolunu seçen firmaların, araçlara yönelik servis, hasar-onarım, sigorta gibi tüm operasyonel süreçlerde, ayrı bir yatırım yapmadan profesyonel ve kesintisiz hizmet aldıklarına dikkat çekti. Ersoy son olarak, operasyonel kiralamanın, araç satın almanın farklı bir finansal yönteminden ziyade, bir yatırım stratejisi olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!