Ara dönemin değişmez çilesi

Güncelleme Tarihi:

Ara dönemin değişmez çilesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2020 09:17

Kulüp Başkanı Fatih Mert, 24 Ocak tarihinde borçların yapılandırılmasına yönelik bir kararın çıkması beklentisi içinde olduklarını belirtip, “Bu tarih bizim için geç olabilir. Futbolcular alacağının tamamanı isterse, sorun çözülemez” dedi.

Haberin Devamı

Süper Ligin ikinci yarısının ilk maçında yarın İttifak Holding Konyaspor ile karşılaşacak olan Ankaragücü’nde gözler transfer yasağıyla ilgili gelişmeye çevrilirken, sarı-lacivertliler bir kez daha Ocak ayını dertli bir şekilde geçiriyor. Geride kalan sezon da lig arasında transfer yasağı ile karşı karşıya kalan Başkent ekibi, transfer döneminin bitimine çok az bir zaman kala tahtayı açıp, kadrosunu güçlendirebilmişti. Benzer durum bu yıl da yaşanırken, kulüp başkanı Fatih Mert, yaptığı açıklamada kendileri için kritik tarihin 24 Ocak olduğunu söyledi.
Mert, kulüplerin çoğunun sıkıntılı günler yaşadığını belirtip, şöyle konuştu:
“Hatta kapılara kilit vurmaya kadar gidebilir bu işler. Çünkü büyük borçlar var, döndürebilmek kolay değil. Ben kulübüm adına yapılandırma olursa memnun olacağımızı belirtmek isterim. Gençlik ve Spor Bakanlığınca Ankara’da düzenlenen Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı’nda da bu konular gündeme getirildi. Sorunlar üzerinde konuşuldu. Kulüp olarak ekonomik durumumuz diğer kulüplerden daha farklı. Bizim şu anda maalesef hiçbir gelirimiz yok. Gelirlerimizin tamamı temlik altında. Şu an görüşmelerimiz var ama sonuçlanan bir şey yok.”

Ara dönemin değişmez çilesi


KONE’YE 750 BİN EURO ÖDEDİK

“Borçların yapılandırılması spor kulüplerinin kurtulması için çok önemli. Devletimiz bu işe el atmış durumda. Biz kulüp olarak transfer yasağını kaldırmak için görüşmelere devam ediyoruz. FIFA’da çok ciddi miktarda dosyamız var. Biz bu dosyaların bir kısmını hallettik. Yalnız beklediğimiz bir karar var. O karar Ocak ayının 24’ü gibi görünüyor. Ayın 24’ünde alınacak karar bizim transfer için çok geç kalmış olacağımızı gösterir. Dosyaların tamamının bitmediğini de belirteyim. Futbolcular alacaklarının tamamını istiyor. Böyle olunca çözüm zorlaşıyor. Bugüne kadar bize yaklaşım gösterenler oldu. Bakary Kone dosyasını bu şekilde kapattık. Oyuncunun 1 milyon 500 bin avro alacağı vardı. 750 bin avro ile sorunu çözdük. Bizden bütün futbolcular alacaklarının tamamını istediği takdirde biz bunu halledemeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!