APOLETE ÜÇÜNCÜ YILDIZ

Güncelleme Tarihi:

APOLETE ÜÇÜNCÜ YILDIZ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 02:32

Grekoromen milli güreşçi, hedefini olimpiyat madalyası olarak açıkladı.

Haberin Devamı

ASKİ Sporcusu Rıza Kayaalp, “Avrupa şampiyonu oldum. Dünya Şampiyonu olmanın mutluluğunu da yaşadım. Almadığım bir olimpiyat madalyası kaldı. Onu da Londra Olimpiyatı’nda alıp üçleme yapacağım” dedi.

Dünya ve Avrupa şampiyonlukları sahibi Ankaralı grekoromen milli güreşçi Rıza Kayaalp, 2012 Londra Olimpiyatları’nda hedefinin altın madalya olduğunu söyledi.
Olimpiyat hazırlıkları çerçevesinde İstanbul’da kampta bulunan 120 kilo sporcusu ASKİ’li Rıza Kayaalp, kendisinden beklentinin yüksek olduğunu bildiğini aktararak, “2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda benden altın madalya kazanmam bekleniyor. Bana güvenen insanları hayal kırıklığına uğratmamak için en iyi şekilde hazırlanıyorum. Olimpiyatlardan altın madalya ile dönmeyi hedefliyorum” dedi.
Kayaalp, olimpiyatlar öncesi çalışmalarını devam ettirip 3 Ağustos’ta Londra’ya gideceklerini dile getirerek, “Maçlarımız, 5 Ağustos’ta başlayacak. Kendimi hazır hissediyorum. Olimpiyatlar, 4 yılda bir yapılıyor ve tüm çalışmalarımızın meyvesini alabilmek için orada kısa bir zaman dilimimiz olacak. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak en iyi durumda olmam lazım. Böyle önemli bir organizasyona kendimi en iyi şekilde hazırlayarak gitmeliyim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“RAKİPLERİMİ İYİ TANIYORUM”

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda rakibi olacak sporcuları iyi tanıdığını aktaran Kayaalp, “Olimpiyata katılacak tüm sporcularla daha önce maçım oldu. Bugüne kadar hepsini de yendim. İnşallah olimpiyatlarda bunu tekrarlayacağım. Genç bir sporcu olarak onların hep önüne geçmeye çalışıyorum. Gencim ve çalıştıkça gelişiyorum. Rakiplerim ise büyük ölçüde bana göre yaşlı. Formda kalabilirler ama üstüne koyamazlar. Ben bu avantajımı kullanarak bir iki adım önde olabilmek için daha çok çalışıyorum. İnşallah turnuvalarda yendiğim gibi orada da rakiplerimi yenip, altın madalya kazanmak istiyorum. Bunu yapacağımdan da eminim” şeklinde konuştu.

“TEK EKSİK OLİMPİYAT MADALYASI”

Rıza Kayaalp, gençler ve büyükler kategorisinde bir çok uluslararası başarı kazandığını hatırlatırken, sporculuk kariyerinde tek eksiğinin olimpiyat madalyası olduğunu dile getirdi.
Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazandığını aktaran başarılı sporcu, “İnşallah Londra Olimpiyatları’nda şampiyon olarak başarılarıma bir yenisi daha eklemek istiyorum. Almadığım bir tek olimpiyat madalyası kaldı. Büyük organizasyonlarda hep madalya sözü veriyorum. Bugüne kadar verdiğim sözleri tutmayı başardım. İnşallah bu sefer de başaracağım” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!