Antika müzayedesi çekişmeli geçti

Güncelleme Tarihi:

Antika müzayedesi çekişmeli geçti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 17:15

Ankara’da Levant Pul ve Antika Evi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Yaza Merhaba” müzayedesi gerçekleştirildi. Müzayedede, 3 bin 600 adet tarihi nitelik taşıyan obje ve antika yeni sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Kemal Can Süleymaniye ve ağabeyi Emir Süleymaniye tarafından düzenlenen müzayedenin önemli özelliği yurt dışına çıkartılan objelerin toplanıp tekrar ülkemize kazandırılması. Antika tutkunu olduğunu belirten Emir Süleymaniye, şunları söyledi:

Çekişmeli eserler Osmanlı’dan

“Çocukluk yıllarımızdan bugüne kadar kolleksiyon değeri olan eserlerin sahibi olduk. Satışa sunduğumuz eserlerin çoğu ilk defa görücüye çıktı. Çekişme yaratan eserler arasında Osmanlı İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin Abdüldülhamid’in Halliye Sultan, Mehmet Reşad’ın Osmanlı tahtına ‘cülüs’ ettiği ‘tebsir ederiz’ imzalı belge, İbrahim oğlu Mehmet Tuğralı Karahisar-ı sabibde Kasımpaşa Mahallesi mescidine imamlık yapması için Mustafa Halil Efendiye verilen berat, uzun yıllar Türk Büyükelçiliği yapmış ressam Nimetullah Gerasim’e ait yağlıboya tablolar, Atatürk ve Yahya Kemal Beyatlı’ya ait çok az bilinen orijinal fotoğraflar yer aldı”

Haberin Devamı

Mizayede ilgi gördü

Müzayedede Osmanlı ve Cumhuriyet tarihimizin önemli sayılabilecek fermanları, gravürleri, hisse senetleri, kağıt paralar, jetonlar, flateli, Ankara fotoğrafları ve kartpostalları, piyango biletleri, siper sanatına ait dökümanlar, reklam ve film afişleri, beratlar, nişan madalyaları, porselen takımları ile yağlıboya tablolar büyük ilgi gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!