Anneler harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

Anneler harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2022 14:57

Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD) çocukları ve gençleri uyuşturucu madde bağımlılığı tehlikesinden korumak için, “Haydi anneler, haydi babalar... Bataklığı kurutalım, çocuklarımızı zararlı maddelerden koruyalım” çağrısıyla ‘Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi’ adıyla bir çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Ankara merkezli Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD), İçişleri Bakanlığı’nın da desteğiyle, uyuşturucu kullanımını önlemek, annelerin ve ailenin koruyucu gücünü öne çıkarmak amacıyla ‘Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi’ projesini başlattı. Çocukları ve gençleri hedef alan madde kullanımının temelinde yatan aile sorunlarını ele alarak bir çalışma hazırlayan dernek, projenin en iyi şekilde duyurulması ve tanıtılması amacıyla birçok il ve ilçede de annelerle bir araya geliyor. Çarşı ve pazarlarda stantlar kuran dernek üyeleri ayrıca halk eğitim merkezleri, okullar, belediye kursları ve Kuran kurslarında aileleri uyuşturucu tehlikesine karşı bilgilendiriyor. Uyuşturucu kullanımının gençlerde yaygınlaşma eğilimi, hatta çocuk yaşlara kadar inmesinin önemli sorunlardan birisi olduğuna dikkat çeken CKD Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, şunları söyledi:

Anneler harekete geçti


AİLELERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

“Günümüz dünyasının en önemli sorunları arasında madde bağımlılığı yer alıyor. Madde kullanımı, bağımlılığa neden olan ancak tedavi edilebilir bir hastalık. Türkiye’nin uyuşturucu kaçakçılığı güzergâhı üzerinde olması ve yüksek genç nüfus oranı ülkemizi hedef haline getiriyor. Toplum olarak uyuşturucu sorununu bir polisiye olay veya evladını yitiren bahtsız aileler olarak görmenin ötesine geçmeliyiz. Bu durumda ailelere büyük iş düşüyor. Çocuk temel eğitimini ilk aileden alıyor, daha sonra ergenlik döneminin fırtınalarını anne-babasıyla beraber yaşıyor ve aşıyor. Bu süreçte anne ve babalar çocuklarının uyuşturucu kullanımını özendiren muazzam bir algı çemberinde olduklarını bilmelidir. Bu tehlikeden uzak bir aile veya kişilik yapısı yoktur. Kaldı ki ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir milli güvenlik sorunudur.

Anneler harekete geçti


GÜÇLÜ AİLE EN DEĞERLİ KALKAN

Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak ‘Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi’ adlı çalışmamızla uyuşturucu sorunumuzu başta anneler ve aileler olmak üzere toplumumuzun bilincine taşımak istedik. Temel cümlemizi ‘Güçlü aile bağları ve güven duygusu, çocuklarınızın uyuşturuculara karşı en değerli kalkanıdır’ olarak belirledik. Bu süreçte, aile bağları, paylaşımcılık, vatan sevgisi gibi değerlerimizi itibarsızlaştırmaya çalışan ve uyuşturucuyu kahramanlaştıran, bu saldırının bilincinde olmayan pek çok anne babamızla karşılaştık. Hoşlanmasalar da bunları ‘günün modasıdır, gelir geçer’ diye yorumluyorlar. Bu yönelimi modernlik, çağdaşlık olarak görüp onaylayan ebeveynlerimiz bile oluyor. Çalışmamızın başından itibaren, bağımlı evladı olan anne ve babalar bize destek oluyorlar. Başka çocuklar yanmasın istiyorlar.”

Anneler harekete geçti


EĞİTİM MATERYALLERİ HAZIRLADIK

Haberin Devamı

Prof. Dr. Oygür projeyle ilgili, “Yıllarını madde bağımlılığı ve tedavisi alanına vermiş uzman bilim insanlarımızla bu konular hakkında broşür ve kısa videolar şeklinde eğitim materyalleri hazırladık. ‘annelerhareketi.com’ ismiyle internet sitemizi açtık. Sitemizde kısa videolarımız ve basılı materyaller var, bunların yanında, kısa zamanda konuyla ilgili Türkçe bilimsel makaleleri ve kurumlarımızın ilgili raporlarını da ekleyeceğiz. Uzmanlarla çevrim içi canlı konferanslar düzenleyeceğiz ve sitemize yükleyeceğiz. Anneler Hareketi sitesini uzun süre aktif tutacağız” bilgisini verdi.

BAKMADAN GEÇME!