Anma mekânı için proje yarışması

Güncelleme Tarihi:

Anma mekânı için proje yarışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2021 00:59

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) pandemi döneminde büyük bir özveriyle çalışarak hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının hatıralarını yaşatmak amacıyla yapılacak anma mekânı için proje yarışması düzenliyor.

Haberin Devamı

Sıhhiye’de yapılacak olan ‘Sağlık Çalışanlarına Şükran ve Anma Mekanı’ temalı yarışmanın ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. 18 yıldan sonra ilk kez gerçekleştirilecek ödüllü proje yarışmasının şartnamesine yarismayla.ankara.bel.tr adresinden ulaşılabilecek. ABB Başkanı Mansur Yavaş, geçen yıl eylül ayında sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla, anma mekânı yapılacağını duyurmuştu. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı bundan sonra hem Ankara’da hem de Türkiye’deki diğer kentlerde ortak akıl ve diyaloğa dayalı kentsel ve mimari problem tanımlama ile proje üretme pratiklerine yarışmalar düzenleyerek katkı sağlamayı planlıyor.

SIHHİYE BÖLGESİ SEÇİLDİ

Hıfzıssıhha, Eski Sağlık Bakanlığı ile Abdi İpekçi ve Kurtuluş parklarının bulunduğu alan sağlık çalışanlarını hatırlatacak özel bir alana dönüştürülecek. Peyzaj mimarlığı ve mimarlık gibi sanat dallarından ortak çalışmaları kapsayacak mekân için hazırlanacak projenin etki alanı ise Sıhhiye Pazar Alanı ve Aksu Caddesi’nin bir bölümünü içine alacak şekilde Abdi İpekçi Parkı’ndan Kurtuluş Parkı’na kadar uzanacak. Projelerin elden 17 Mayıs’a kadar, kargo ile ise 19 Mayıs’a kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!