Ankara’ya yıldız getirdi

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya yıldız getirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 14:53

Michelin yıldızlı Avusturyalı şef Erich Hausler, Ankara Filistin Caddesi’nde açılan Cadaro Brasserie ve Caviar Seafood Restaurant için Başkent’e geldi. Her iki restoranın da mönüsünü oluşturan Hausler, Türk mutfağını modernize ederek sunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Efsanevi müzik grubu Rolling Stones’a özel bir program dahilinde bir hafta yemek hazırlayan, lezzetlerini deneyenler arasında Neil Armstrong, Udo Lidenberg, cumhurbaşkanları, çok sayıda sanatçı ve önemli ismin yer aldığı Avusturyalı şef Erich Hausler, Filistin Caddesi’ndeki Cadaro Brasserie ve Caviar Seafood Restaurant’ta lezzetlerini Ankaralılar için hazırlıyor. İki mekanda da yenilikler denediklerini ve Türk mutfağını modernize ettiklerini söyleyen ünlü şef, en büyük zevkinin yeni tatlar sunmak ve bunu beğendirebilmek olduğunu belirtti. Hausler, Ankara Hürriyet’in sorularını yanıtladı:

Şef olmaya nasıl karar verdiniz?
1946 Hard - Beibregenz Avusturya doğumluyum. Küçüklüğümde anneme evde yemek yaparken severek yardım ederdim, aynı zamanda amcam da bir iyi bir aşçıydı. Zaman içerisinde ilerleyerek devam eden bu ilgim kariyerimi bu yönde oluşturmama yardım etti diyebilirim.

Haberin Devamı

Michelin yıldızlı bir “şef” olma hikayenizi anlatır mısınız?
Michelin yıldızı kazanmak için servis, sunum, lezzet, mutfak ve kalitenin birinci sınıf olması çok önemlidir. Restaurant Rittscher’da çalışırken buranın ünü kulaktan kulağa yayılmıştı. Bir sene boyunca haberimiz olmadan yapılan kontroller ve tadımlar sonucu bu ödüle layık görüldük ve bu çok onur vericiydi bizim için.

KARİYERİN ZİRVESİ

Uğurunda intihar eden şeflerin olduğu Michelin yıldızı neden bu kadar önemli? Michelin yıldızı sahibi olmak sizin için ne ifade ediyor?
Uzun bir bilgi, birikim ve deneyimin sonucunda bir şefin Michelin yıldızı sahibi olması kariyerinde zirveye ulaşmaya attığı ilk adım demektir. 3 yıldız sahibi olan bir şef kariyerinde en büyük zirveye ulaşmış olur bu yüzden önemi çok büyüktür.

Sizce bir mutfak şefinin en önemli özelliği ve olmazsa olmazı nedir?
En önemli özellikler vizyon sahibi olmak, yeni şeyler üretebilmek, denemek için cesaretli olmak, disiplinli, sabırlı olmak ve çeşitliliği sağlamaya özen göstermektir.

Günümüz yemek akımı nelerdir? İnsanlar restoranlarından neler bekliyor? Restoranlar bu beklentileri nasıl karşılamalılar?
“Ethno food” şu an dünyada meyili en fazla yemek çeşidi bence. İnsanlar yenilik, farklı sunumlar, yeni tatlar ve tabi ki kalite bekliyorlar. Restoranların bu beklentileri karşılaması ve sunduğu tabakların müşteriyi tatmini için kullandığı her malzemenin kaliteli ve taze olması gerekiyor. Eğer ki bu ayrıntı gözden kaçırılırsa müşterinin lezzet ve kalite beklentisini karşılayamazlar.

YENİ TATLAR

Haberin Devamı

Ankara’da birlikte çalıştığınız iki restoranda nasıl bir fikir üzerinden gidilecek? Menüler nasıl olacak? Burada nasıl bir fark yaratmak isteniyor?
Cadaro Brasserie dünya mutfaklarının farklı lezzetlerini tadabileceğiniz, Caviar Seafood Restaurant ise deniz ürünlerinin yeni sunumları, değişik tatlarını yakalayabileceğiniz menülerle karşınıza çıkacak.

Sizin için en heyecanlandırıcı ve değişik olan ülke mutfağı hangisi? Türk mutfağı ve yemekleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türk mutfağından çok etkilendiğimi söylemek isterim. Modern ve eski usul pişirme yöntemleri bir arada. Dünya mutfağından en çok tercih ettiğim İtalyan mutfağı ile birçok benzer özellikler taşıyor.

Haberin Devamı

Türk mutfağının dünyada daha iyi tanınması ve tanıtılması adına önerileriniz nelerdir?
Geleneksel mutfağın modernize ve yeni tatları güzel bir sunum ile harmanlamak Türk mutfağını ön plana çıkarmak gerekiyor. Ayrıca Türk mutfağının hamurdan biraz uzaklaşması lazım.

TÜRK ŞEFLER ÇOK BAŞARILI

Genç Türk aşçılarına Michelin yıldızlı bir şef olma yolunda ne tür tavsiyeleriniz olacak?
Gördüğüm ve çalışma fırsatı bulduğum kadarıyla Türk şefler çok başarılı, hızlı, yaratıcı, yenilikçi ve birinci kalitede çalışıyorlar. Bu şekilde devam etmeleri onlara her zaman kariyer yolunda ilerleme fırsatı sunacaktır.

Evde yemek yapıyor musunuz?
Kesinlikle evde eşime yemek yaptırmak yerine kendim yapmayı tercih ediyorum. Hatta eşim şakayla karışık eve iş getirmememi zaten tüm gün yemek yaptığımı söylediğinde bunu hiçbir zaman kabul etmedim. İşimi büyük bir aşkla yapıyor oluşum ve aşık olduğum kadına yeni lezzetleri büyük bir özenle denetip onunla paylaşmak bana büyük bir zevk ve mutluluk veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!