Ankara'ya 13 üniversiteli hastane

Güncelleme Tarihi:

Ankaraya 13 üniversiteli hastane
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 12:29

Ankara'ya 13 üniversiteli hastane

Haberin Devamı

Adem YAZICI/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren 13 Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, üniversite hastanesi oldu. İstanbul'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlanan bu hastaneler üniversite öğretim üyeleri ile birlikte ortak kullanım alanı olacak. Türkiye genelinde bulunan 55 eğitim ve araştırma hastanesi, üniversite hastanesine dönüştü.

Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Ankara Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Ankara Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Ulucanlar Göz Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Ankara Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Göğüs Hastalıkları Ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, İstanbul'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlanarak üniversite hastanesi oldular. Bu hastanelerde artık tedavi hizmetinin yanı sıra akademik faaliyetlerde de bulunulacak.

ORTAK KULLANIM

İstanbul'da geçtiğimiz yıl kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlanan hastanelerde normal tedavi hizmetleri devam edecek. Hastaneler üniversite öğretim üyeleri ile birlikte ortak kullanım alanı olacak. Böylece akademik ve teorik faaliyet yürüten akademisyen ve öğrenciler hastanelerde kolaylıkla çalışma imkanı bulabilecek.

DÜNYADA ÖRNEĞİMİZ YOK

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sağlık Bilimleri Üniversitesi benzeri bir üniversite ülkemizde yok, dünyada da yok. Dolayısıyla biz dünyada yeni bir model olarak ortaya çıkmış bir üniversiteyiz. Diyarbakır, Elazığ, Van,Erzurum, Trabzon, Samsun, Kayseri, Şanlıurfa, Adana, Antalya, Bursa, Kocaeli, İzmir, Ankara ve İstanbul olmak üzere 16 ilde bulunan Eğitim ve Araştırma hastanelerinde uzmanlık eğitimini biz vereceğiz. Bu sayede eğitim ve araştırma hastaneleri, hizmet açısından daha da güçlü hale getirilecek" dedi.

ÖĞRENCİLERE DAVET

SBÜ Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl açıklamasında, "Üniversitemiz devlet üniversitesi olup, İstanbul'un göbeği sayılan Üsküdar'da, hiçbir ulaşım sorunu olmayan, tarihi ve nezih bir mekânda bulunuyor. Lisans-ön lisans bölüm ve programlarını açarken devlet ve özel sektörde sağlık elemanı ihtiyacını gözeterek planlama yapıyoruz.2500 kişiye ulaşacak akademik kadromuzla kısa sürede Türkiye'nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olacağız. Üniversitemiz sahip olduğu birikim vizyonu ile ülkemiz ve insanlığa hizmet etmeyi aramıza katılacak olan öğrencileriyle sürdürecektir. Bu vesileyle tercihlerini yapacak öğrencilerimizi üniversitemizde görmekten büyük bir memnuniyet duyacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!