Ankara’nın yeni başkanı bugün belli oluyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın yeni başkanı bugün belli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2017 16:10

Melih Gökçek’in istifasının ardından Ankaralıların merakla beklediği “Başkan kim olacak?” sorusu bugün yanıt buluyor. Büyükşehir Meclisi, saat 14.00’te toplanacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aday göstereceği isim, Ankara’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olacak.

Haberin Devamı

Ankara’nın yeni başkanı bugün belli oluyor

Ankara Valisi Ercan Topaca imzasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazı üzerine Büyükşehir Meclisi, yeni başkanı seçmek üzere bugün saat 14.00’te toplanacak. Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki toplantı, Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılacak. 140 üyeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Melih Gökçek ile birlikte 100 AK Parti’li, 21 CHP’li, 15 MHP’li, 3 bağımsız, bir BBP’li meclis üyesi bulunuyor.
Yeni başkanın belirlenmesi için Meclis üyeleri arasında gizli oylama yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, üçüncü oylamada da üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Yeni seçilecek başkanın görev süresi yerine seçildiği başkanın görev süresiyle sınırlı olacak. Başkanlık için CHP grubu daha önce aday çıkarmayacağını açıklarken MHP’nin de aday çıkarmayacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

TEMAYÜLDE BİRİNCİ TUNA ÇIKMIŞTI

AK Parti Genel Merkezi’nde de önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak ismin belirlenmesi için temayül yoklaması gerçekleştirilmişti. Kurulan 7 sandıkta MKYK üyeleri, il başkanları, ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları, milletvekilleri ve büyükşehir il meclis üyeleri ayrı sandıklarda oy kullanırken, oylamanın ardından AK Parti kulislerine temayülden birinci olarak Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın isminin çıktığı yansımıştı. Son kararı ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verecek. Erdoğan’ın aday göstereceği isim, Ankara’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olacak.

HALKEVLERİ AÇIKLAMA YAPACAK

Bugün yeni başkanı seçecek olan Meclis, çarşamba günü de kasım ayı olağan görüşmelerine başlayacak. Öte yandan bugünkü olağanüstü Meclis toplantısı öncesi saat 12.30’da Ankara Halkevleri de Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapacak.

Ankara’nın yeni başkanı bugün belli oluyor

Haberin Devamı

‘GÖKÇEK’İN DEĞİŞTİRDİKLERİ  GERİ VERİLSİN’ KAMPANYASI

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Melih Gökçek’in döneminde ismi değiştirilen bazı ve sokak caddelere eski adlarının tekrar verilmesi için Change.org internet sitesinde de imza kampanyası başlatıldı.
Kampanya kısa sürede yaklaşık 15 bin kişiye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Valiliği’nin muhatap olarak belirtildiği imza metninde “Ankara’nın kent kültürüne ve kimliğine hiç uygun olmayan bu değişiklikler sevilmedi ve benimsenmedi. Ankaralılar olarak eski sokak, cadde ve meydan isimlerimizi geri istiyoruz” ifadesi yer aldı. İsimlerinin geri iade edilmesi istenen caddeler arasında eski adı Bahçelievler 7. Cadde olan Aşkabat Caddesi ile eski ismi Çevre Sokak olan Üsküp Caddesi de yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!