Ankara’nın sanat fuarı kapılarını açıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın sanat fuarı kapılarını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2023 13:55

ArtAnkara 9. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 9-12 Mart tarihleri arasında ATO Congresium’da düzenlenecek. 42 ülkeden bin 500’ün üzerinde sanatçının katılacağı fuarı, 60 bin sanatseverin ziyaret etmesi bekleniyor. ArtAnkara Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, amaçlarının Ankara sanatını dünyaya ulaştırmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ATİS Fuarcılık tarafından düzenlenen ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nın dokuzuncusu 9-12 Mart tarihleri arasında ATO Congresium’da gerçekleşecek. Fuara, Ankara’nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Antalya, Trabzon gibi Türkiye’nin dört bir yanından galeriler, müzeler, yerel yönetimler, üniversiteler katılacak. Bin 500’ün üzerinde sanatçının eserlerinin sergileneceği fuara 42 ülkeden katılım sağlanacak. Misafir ülkenin Rusya olduğu fuarda Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kore, Norveç, Avustralya, Almanya, Küba, Ukrayna gibi ülkelerden de galeriler ve sanatçılar yer alacak. Bu yılki mottosu ‘Bilim ve Sanatla İyileşeceğiz’ olan ArtAnkara’da, depremden etkilenen 11 ilden sanatçı ve galeriler de katılım gösterecek. 15 sempozyum ve söyleşinin yer aldığı fuarda, 17 tane performans ve proje de katılımcılarla buluşacak.

Haberin Devamı

Ankara’nın sanat fuarı kapılarını açıyor

Ankara’nın sanat fuarı kapılarını açıyor

ANKARA SANATINI DÜNYAYA YAYMA HEDEFİ

ArtAnkara Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin tüm sanat camiasını derinden etkilediğini belirterek, “Acımız içimizde ama yaşamaya devam etmeliyiz” dedi. Aygül, fuarın Ankara sanat hayatına katkısını ise şu sözlerle anlattı: “Cumhuriyet'in başkenti Ankara’da, Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü 1926’da kuruldu. Mustafa Kemal Atatürk, sergi evi açtı. Türkiye’de ilk bienalin olduğu yer bu sergi evi. 1980 sonrası Ankara sanat konusunda sıkıntılı bir sürece girdi. Birçok sanatçı ve kuruluş İstanbul’a doğru kaydı. Ancak son yıllarda görüyoruz ki, Ankara’da ciddi bir sanayi oluşumu var. ‘Fresh Ankara’ ve ‘Sanayide Sanat’ etkinliklerimizle sivil toplum kuruluşlarını, sanayiciyi ve sanatçıyı buluşturduk. Ankara’yı sanatın başkenti yapmak yolunda çabamız var. Bunu da büyük bir destekle yapıyoruz. Ankara önümüzdeki dönemlerde uluslararası tanınırlığı olan bir şehir olacak. Bunda müzelerin de önemi büyük. Sanat eğitimi ile uğraşan okullar çok ciddi eğitimler veriyor. Bunların piyasaya çıkacağı alanlar olmalı. ArtAnkara, bu yüzden çok önemli bir yere sahip. Ankara’nın yanı sıra mayıs ayında İstanbul’da yapacağımız Artcontact, ekim ve kasım aylarında Moskova ve Berlin’de yapmayı planladığımız devam etkinlikleri ile Ankara sanatını dünyaya yaymak hedefindeyiz.” Bilgin Aygül, geçtiğimiz yıl 54 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı, bu yıl 60 binden fazla sanatseverin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara’nın sanat fuarı kapılarını açıyor

Fuara giriş ücreti tam bilet için 100 TL, öğrenci için 50 TL olacak. 4 günlük kombine bilet ise tam 200 TL, öğrenci 100 TL olacak.

Ankara’nın sanat fuarı kapılarını açıyor

Fuarın danışma kurulu üyeleri arasında Hasan Pekmezci, Zafer Gençayın, Süleyman Saim Tekcan, Nuray Demirel, Nazan Gezer, Güzin Arısoy, Meral Öztürk, Kadri Atabaş gibi isimler bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!