Ankara’nın en büyük şarj istasyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın en büyük şarj istasyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2023 22:40

Enerjisa Enerji’nin elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj, Armada AVM’de Ankara’nın en büyük elektrikli araç şarj istasyonunu kurdu. İstasyonda aynı anda 20 araç şarj edilebiliyor. Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay, başkentin elektrikli araç sayısı ile ilgili, “Ankara, Türkiye araç parkında ikinci sırada ama kişi başına düşen oranda Türkiye lideri pozisyonunda” dedi.

Haberin Devamı

Enerjisa Enerji’ye bağlı Eşarj firması, Armada Alışveriş Merkezi’nde (AVM) aynı anda en fazla araca hizmet verebilen şarj istasyonu kurdu. Armada AVM’nin açık ve kapalı otoparklarında kurulan istasyon alanında 9 DC ve 2 AC şarj cihazı ile toplamda 1 MWh kurulu güce sahip cihazlarla aynı anda 20 araca şarj hizmeti verebilecek. Ankara’nın aynı anda en fazla sayıda araca hizmet vereceği şarjlanma noktası olan istasyonda farklı kW’larda cihazlar bulunurken, elektrikli araç sahipleri ağırlıklı olarak 120kW gücünde cihazlarla şarj imkânı bulabilecek.

Ankara’nın en büyük şarj istasyonu oldu

Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay, yeni istasyon için dün düzenlenen basın tanıtımında Hürriyet Ankara’ya şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

AYNI ANDA 20 ARAÇ ŞARJ EDİLEBİLİYOR

“Ankara’da şu anda 200’e yakın yüksek hızlı şarj soketi var. Bunun 100’den fazlasını Eşarj olarak biz işletiyoruz. Türkiye’deyse toplam soket sayısı 10 bini geçti. Bunların yüzde 25’i de hızlı tip şarj soketlerinden oluşuyor. Şu anda bir elektrikli araç kullanıcısı Eşarj ağını kullanarak Edirne’de Hakkari’ye kadar gidebilir. Bunlar akaryakıt istasyonları, AVM’ler, oteller, dinlenme tesisleri gibi farklı noktalarda bulunuyor. En kolay bulma imkânını da uygulamamız sağlıyor. O anda kullanımda mı değil mi? Kullanıcılar bunu görebiliyor. Armada AVM’deki istasyonumuzda aynı anda 20 araç şarj hizmeti alabiliyor. Türkiye’de bir operatörün aynı anda en fazla hizmet verdiği nokta burası. İstisnası sadece Bolu’da bir tesiste var. 30 soket var ama orada dört operatör var. Bütün Türkiye’de de en büyük nokta Ankara’daki istasyonumuz oldu.”

ANKARA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN ORANDA LİDER

Ankara’daki elektrikli araç kullanımına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Altınay, “Şu anda bir sene öncesine baktığımızda kullanım oranlarımızda üçe dörde kadar varan artışlar var. Şu an 60 bin üyeye ulaşmış durumdayız. Zaten Türkiye’deki elektrikli araç parkı kadar üyemiz var. İşlem sayılarının geçen senenin sekiz dokuz katlarına çıktığını görüyoruz. Ankara bizim için çok önemli bir şehir. Ankara, Türkiye araç parkında ikinci sırada ama kişi başına düşen oranda Türkiye lideri pozisyonunda. Ankara’daki 300 soketten 200’ü hızlı şarj soketi ve biz Eşarj olarak 100’den fazlasını işletiyoruz. Yani yarısından fazlasını yönetiyoruz. Buna sadece adet olarak bakmadık. Armada AVM’nin dışında, Kentpark, Cepa, Next Level, Tepe Prime gibi önde gelen hemen hemen bütün AVM’lerde, önde gelen otellerde, akaryakıt istasyonlarında ve otomotiv bayileri gibi noktalarda hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Dolayısıyla müşteri neredeyse biz de orada olmaya gayret ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın en büyük şarj istasyonu oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!