Ankaralı sanayiciye Model Fabrika

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı sanayiciye Model Fabrika
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 10:06

Ankaralı sanayicinin verimliliğinin daha da artırılması ve dünyayla rekabet edebilmesi amacıyla, Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi açıldı.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ankara Sanayi Odası (ASO), ASO 1. OSB ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile kurulan Türkiye’nin ilk Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika) açıldı. Açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ASO Başkanı Nurettin Özdebir,
Ankara Valisi Vasip Şahin, TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş ve UNDP Türkiye Direktörü Claudio Tomasi de katıldı.

ÖĞRENCİLER DE EĞİTİM GÖRECEK

Merkezin Türkiye sanayisine yeni bir bakış açısı getireceğini kaydeden Bakan Varank şu bilgileri verdi, “Yalın üretim ve sanayinin dijital dönüşümüne ilişkin duyduğumuz pek çok teorik kavram pratiğe dökülür hale gelecek. Sanayicilerimiz, yaparak ve uygulayarak öğrenme şansına sahip olacak; kendi fabrikalarına döndüklerinde burada edindikleri tecrübeleri iş süreçlerine yansıtabilecekler. Bu merkezde ASO 1. OSB’de bulunan meslek lisesi ve meslek yüksekokulunda okuyan öğrenciler de eğitim görecekler. Dolayısıyla öğrencilerimiz, staj yaptıkları ya da çalışmaya başlayacakları firmalara burada edindikleri tecrübeleri de yansıtacaklar.

DÜNYAYLA REKABET İÇİN GELİŞTİRİLDİ

Ankara Valisi Vasip Şahin de, “Sadece üretmekte ya da satmakla olmuyor. Ürettiğimizi daha kaliteli, katma değeri daha yüksek ve teknolojiyle daha fazla uyuşmuş bir şekilde üretmek zorundayız. Son yıllarda da dijital teknolojinin çok daha fazla üretimde yer alması gerekiyor. Bunları kullanabilecek insan yani beşeri sermayenin iyi yetiştirilmesi gerekiyor” diye konuştu. Ankara ve Türkiye sanayisinin dünyayla rekabet etmesi amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini aktaran ASO Başkanı Özdebir, “Bu merkezle verimliliği nasıl artıracağımızı sanayicilerimize öğreteceğimize inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!