Ankaralı öğrencinin facebook tutkusu

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı öğrencinin facebook tutkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2011 00:00

TELEKOMÜNİKASYON İletişim Başkanlığı’nın (TİB) öğrencilerin internet alışkanlıklarına yönelik Ankara’da gerçekleştirdiği araştırmaya göre, sosyal paylaşımda ilk sırayı Facebook alıyor.

Haberin Devamı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) internet sitesi www.guvenliweb.org.tr’den alınan bilgiye göre, 11-24 Nisan 2011 tarihleri arasında kutlanan İnternet Haftası etkinlikleri çerçevesinde, TİB İnternet Dairesi uzmanları Ankara’daki bazı okullarda internetin güvenli kullanıma yönelik bilinçlendirme seminerleri gerçekleştirdi.

Ankara’da Fatma Yaşar Önen Ticaret Meslek Lisesi, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ve Nesibe Aydın İlköğretim Okullarında gerçekleştirilen sunumlarda öğrencilere internetin faydaları, internet ortamında karşılaşılabilen riskler ve alınması gereken tedbirlerle internetin güvenli, etkin ve doğru kullanımı hakkında tavsiyelerde bulunuldu. Seminerlerde, öğrencilere internet kullanım alışkanlıklarıyla ilgili çeşitli sorular da yöneltildi.

Haberin Devamı


Buna göre, öğrenciler interneti sırasıyla en çok sosyal paylaşım, oyun ve ödevleri için kullanıyor. Sosyal paylaşımda ise ilk sırayı Facebook alıyor, hemen her öğrencinin Facebook hesabı bulunuyor.


Bazı öğrencilerin Facebook’taki arkadaş sayısı 200’ün üzerindeyken, gerçek hayatta samimi oldukları insan sayısı sadece 20’de kalıyor. Çocuklar, Facebook’ta çok arkadaş sahibi olmakla övünürlerken bunlardan birçoğunu tanımıyor. Ayrıca, Facebook kullanma yaşının 13 olmasına karşın ilköğretim 5. Sınıf ve altında birçok öğrencinin de Facebook hesabı bulunuyor.

Minik gezginlerden Torun Çelebiler


İHSAN Doğramacı Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri, Evliya Çelebi’nin doğumunun 400. yıldönümü dolayısıyla “Torun Çelebiler Seyahatnamesi” adıyla gezi kitabı yayımladı.Türkiye’den ve dünyadan 72 bölgenin gezi yazılarını içeren kitabın tanıtımı, İhsan Doğramacı Vakfı İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen törende yapıldı. Törenin açılışında konuşan Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Halman, projenin “nefes kesici” ve “Türkiye’ye örnek bir yayın” olduğunu ifade etti.

İlköğretim düzeyindeki öğrencilerin gittikleri şehirlerin gözlemlerinden yola çıkılan “Seyahatname”de iyi bir üslup kullanıldığını dile getiren Halman, “Rahmetli İhsan Doğramacı’nın hatırasına layık diyebilirim. İhsan Doğramacı bulunduğu cennetten şimdi size bakıyordur, gülümsüyordur ve ne kadar mutlu oluyordur bu okulu yarattığı için” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!