Ankaralı gençler Radyovizyon’la dansediyor

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı gençler Radyovizyon’la dansediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2007 00:00

Ankara Hürriyet sayfalarının bu haftaki konuğu, "Genç düşünüp genç yaşayanlar için" 24 saat kesintisiz yayın yapan, yerel bir radyo olsa da on-line olarak dünyanın dört bir yanına sesini duyuran "93 Radyovizyon".

Ankara’nın tek yabancı dans müziği radyosu olan Radyo Vizyon, 1993’de Güncel Hit Müzik’le (Contemporary Hit Radio) başladığı yayın hayatına, 2006’dan beri dans parçalarıyla devam ediyor. Amerika ve Avrupa müzik endüstrisi yakından takip edilerek oluşturulan yayın listeleriyle özellikle gençlerin ilgisini çeken Radyo Vizyon, hedeflediği dinleyici kitlesine paralel olarak 15 kişilik gencecik bir ekiple funky-house ve vocal-house türünde dans müziği yayını yapıyor.

Sitesine günün her saatinde istek şarkıları iletilebilen, "Ne çalıyor?" kısmında radyoda o an çalmakta olan şarkının takip edilebildiği Radyovizyon’u DJ ve yayın ekibi şöyle anlattı:

ANKARA’DAKİ TEK DANS RADYOSU Radyovizyon, 1993 yılında Güncel Hit Müzik yayını yapan bir radyo olarak kuruldu. Atakule’nin yakınındaki bir sokakta ilk ofisi açılan Radyovizyon, dokuz yıldır ise Kızılay’daki ofisinde aralıksız yayın yapıyor. Yaşları 21-35 arasında değişen 7’si DJ, toplam 15 kişilik bir dinamik bir ekiple yayın yapan Radyovizyon, Eylül 2006’dan itibaren değiştirdiği formatıyla sadece dans parçaları çalıyor. Bu formatta yayın yapan Ankara’daki tek, Türkiye’deki ise bir avuç radyodan biri olan Radyovizyon, birçok dans parçasının ilk kez çalındığı radyo olma özelliği de taşıyor. Sadece dans müziğine yönelmek Radyovizyon için radikal ve cesur bir karardı, çünkü reklam payını ve dinleyici kitlesini olumlu da olumsuz da etkileyebilirdi. Ama sonuç olumlu oldu.

GÜÇLENDİRİLEN VERİCİYLE 150 KİLOMETREYE YAYIN Teknoloji yatırımlarına planlı olarak devam eden Radyovizyon, görsel mesaj sistemi (RDS-Radio Data System) ve otomasyon yayın sistemiyle altyapısını daha da güçlendirdi. Daha önce heryerden rahatça dinlemeyen Radyovizyon, Haziran 2005’de 5 kilowat gücüne çıkarılan vericisiyle 150 kilometre yarıçapında bir alana kesintisiz olarak ulaşabiliyor.

YABANCI DJ’LERDEN ÖZEL PARÇALAR Müzik konusunda kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Devrim yapıp müzik tarzımızı değiştirince Amerika ve Avrupa müzik listelerine olan bağımlılığımız da kalmadı. Kaynaklarımız artık çok daha çeşitli. Birlikte çalıştığımız müzik firmalarının yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki DJ’lerden parçalar alıyoruz. İAralarında Beny Benassi, Marco, Joop, Favretto gibi tanınmış isimlerin bulunduğu DJ’ler özel müzik setlerini bize yolluyor, biz de Cuma günleri bu setleri çalıyoruz. Dinleyici taleplerini de dikkate alarak kendi müzik listemizi kendimiz oluşturuyoruz.

PRODUCTİON TEAM’DEN YEPYENİ PARÇALAR

Haftanın 7 günü 24 saat aralıksız dans müziği yayını yapan Radyovizyon’da "Exclusive song of the day" adıyla yayınlanan çok özel dans parçalarının çoğu da ilk kez dinleyiciyle buluşuyor. Bu parçaların isimlerini, daha çok ilgi çekmek amacıyla ilk çalındığında vermeyen radyo, 1-2 hafta sonra şarkı daha iyi tanındıktan sonra açıklıyor. İstedikleri kalitede "exclusive" bir parça bulamadıklarında ise Radyovizyon Yapım Ekibi (Production Team) araya giriyor ve stüdyoda yepyeni dans parçaları yaratıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!