Ankaralı Çobanlardan Eskişehir Fuarı’na Teknik Gezi

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı Çobanlardan Eskişehir Fuarı’na Teknik Gezi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 09:44

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, “Halk elinde ıslah projesi” kapsamında yer alan yetiştiriciler için bu yıl 5’incisi düzenlenen Eskişehir Tarım Fuarı’na “Yetiştirici İnceleme gezisi” düzenledi.
Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Eskişehir’de bu yıl 5’incisi düzenlenen Tarım Fuarı için “Yetiştirici inceleme gezisi” düzenledi. Yetiştirici inceleme gezisine Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç ve yönetim kurulu da eşlik etti. Fuar kapsamında stant açan Eskişehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği standı da ziyaret edilirken Eskişehir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği standında yer alan Halk Elinde Islah Projesi kapsamındaki Merinos ırkı hayvanlar ve Akbaş cinsi çoban köpekleri yetiştiricilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Yetiştiricilerden gelen talep üzerine Eskişehir Tarım Fuarına gezi düzenlediklerini belirten Birlik Başkanı Kılıç, “Yetiştirici inceleme gezilerini çok önemsiyoruz. Yetiştiricilerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz tüm etkinlikler büyük bir sinerji yaratıyor. Üyelerimizden gelen bu tür talepleri mümkün olduğunca yerine getirmeye çalışıyoruz. Eskişehir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin destekçi olarak yer aldığı Eskişehir Tarım Fuarı’na katılarak Eskişehirli yetiştiricilerimizin de yanında olmak istedik. Birlik olarak önümüzdeki dönemde de fuarlar başta olmak üzere yetiştirici inceleme gezileri düzenleyeceğiz” dedi.
"TARIM FUARLARI ÖNEMLİ"
Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Hasan Kılınç, tarım fuarlarının öneminin de altını çizdi. Bugün hemen hemen her ilde düzenlenen tarım fuarlarını çiftçinin buluşma yeri olarak tanımlayan Başkan Kılınç, “Fuarlar, bölge ve ülke ekonomisi yönünden çok önemli bir yere sahip. Yetiştiricilerin etkinliklerde bir araya gelmeleri önemli. Tarım fuarları ise köylünün buluşma noktası. İç Anadolu Bölgesi’ndeki fuarları çok önemsiyoruz. Fuarlara sahip çıkmalıyız, ziyaretçi arttıkça stant sayısı da artacaktır” ifadesini kullandı.
Ankaralı yetiştiriciler fuar ziyaretinin ardından Eskişehir’in turistik noktalarını da gezerken Odun Pazarı’nda Koyun ve Keçi Çanı yapımı workshop etkinliğine de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!