Ankaralı çiçekçiler yaklaşan Sevgililer Günü için tüm hazırlıklarını tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı çiçekçiler yaklaşan Sevgililer Günü için tüm hazırlıklarını tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2012 00:00

Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, belediyelere seyyara müsade edilmemesi yönünde çağrıda bulunurken, Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da, “15 milyon dolarlık satış” beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

DUYGULARI anlatmanın en etkili yolu çiçekler, Sevgililer Günü’nde yine değişmez hediye olarak çiçekçi dükkanlarındaki yerlerini alacak. Bu özel gün için siparişlerini şimdiden almaya başlayan çiçekçiler, hazırlıklarını sürdürüyor. En çok tercih edilen çiçeklerden gülün tane fiyatı kalitesine göre 7 ile 12 TL arasında değişiyor.
Bu Sevgililer Günü’nde de en çok gül satılmasını beklediklerini anlatan Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, yerli üretimin yeterli olduğunu, bunun yanısıra ithal güllerin de iç piyasada satıldığını kaydetti.
Seyyarla mücadele isteği
Soğuk havalara da dikkat çeken Çimen, dışarıdan alınan gül ya da başka çiçeklerin çok fazla dayanmadığını ifade ederek, dükkanlardan alınan çiçeklerin daha uzun süre tazeliğini koruduğunu sözlerine ekledi.
Belediyelerden seyyar satıcılara müsade etmemelerini isteyen Çimen, “Havaların soğuk olması, dışarda satılan güllerin kalitesini düşürüyor. Bizim amacımız, kaliteyi düşürmeden sevginin en güzel şekilde ifade edilmesini sağlamak” dedi.
İhracat da yapıyoruz
Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Türkiye’nin tüm dünyaya ihracat yaptığını belirterek, özellikle İngiltere, Rusya, Almanya ve Hollanda’ya çiçek gönderdiklerini ifade etti. Bağdatlıoğlu, gönderilen çiçekler içinde ranunculus, gerbera, yeşillikler ve karanfilin yer aldığını söyledi.
Özel günler içerisinde 14 Şubat Sevgililer Günü’nün önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Bağdatlıoğlu, çiçek satışlarının yüzde 100 arttığını dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!