Ankaralı annelere 'Anne ve Çocuk Sempozyumu'

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı annelere Anne ve Çocuk Sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 10:37

Ankaralı annelere 'Anne ve Çocuk Sempozyumu'

Haberin Devamı

ANKARA(DHA) ANKARALI anneler için ilk defa yapılan ‘Anne ve Çocuk Sempozyumu’ Gamze Eser Akademi tarafından düzenlenecek. Okul öncesi çocuklara dair her şeyin konuşulacağı sempozyuma eğitmenler katılımda bulunacak ve etkinlik gün boyu sürecek.

Çocuğa hazırlık dönemi, hamilelik dönemi, çocuk gelişimi ve okul öncesi dönemlerini ele alınacağı sempozyumda Psikolog Gamze Eser, Dil ve Konuşma Terapisti Banu Ergunal, Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Rahşan Çalışkan, Çocuk Doktoru Pınar Ergül, Veli-Öğrenci Koçu Ceyda Düzçimen, Okul Öncesi Öğretmenleri Gözdem Alpay ve Hande Karataş 0- 6 yaş arası çocukların tüm bedensel ve zihinsel ihtiyaçlarına yönelik bilgileri verilecek.

"ETKİNLİK HER YAŞ GRUBUNA AÇIKTIR"

‘Aydınlık Oda’ adında uygulanan program hakkında bilgi veren Gamze Eser, “5 duyu organımız ve bunlara dair algılarımızla ilgili; interaktif, yeniliğe açık, katılımcının farkındalığını arttırmaya yönelik bir psikososyal deneyim olarak tasarlanmıştır. Bu etkinlikte görme, işitme, dokunma, koklama ve tatma duyularımıza odaklanıp; fiziksel algılayışlarımızın ve biçimlerimizin, önyargı filtlerimizi oluşturduğunu ve bu filtrelerin ötesine geçebilmek için bakış açımızı nasıl değiştireceğimizi deneyimliyoruz. 5 duyu organı için 5 modül halinde yapılacak olan 'Aydınlık Oda' psikoloji biliminin verileriyle, katılımcıların birebir iştirak ettiği eğlenceli bir oyun olarak düşünülebilir. Toplamda 1,5 saat sürecek bu etkinlik her yaş grubuna açıktır” dedi.

Doğaçlama bir psikodrama olarak tasarlanan ‘Gülüp Geçme’ programı hakkında bilgi veren Eser, “Teatral bir gösteridir. Bir psikolog moderatörlüğünde, temel konusu belli olan, oyuncuların doğaçlamalarıyla gelişen ve gündelik hayatta karşımıza çıkan zorluklar, davranış biçimleri ve ifade yöntemlerinin bir aynanın yansıması gibi katılımcılara sunulmasından oluşur. ‘Gülüp Geçme’ de ele alınacak konu önceden seçilmiştir fakat konu üzerindeki tüm açılımlar oyuncular ve katılımcılarla gelişerek, doğaçlamanın yarattığı interaktif birliktelik sağlanır. Katılımcılar her an müdahale edebilir, oyuna katılabilir” dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!