Ankaragücü’nde taht mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nde taht mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2018 13:52

Başkan Mehmet Yiğiner, “Planlar yapılmasın. Kulübün ekonomisini düzeltecekler varsa, delikanlı gibi ortaya çıksın” ifadelerini kullanırken, istifası istendikten sonra başkan adaylığını açıklayan Murat Ağcabay, “Kongre kararı alınsın zaman harcanmasın” dedi.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Bengütürk TV’de Uğur Tenekecioğlu ile Tayfun Özsoy’un hazırladığı Spor Kulusi programına konuk olup, önemli mesajlar verdi. Kulübü yukarılara taşıyacak, Avrupa’ya götürecek, ekonomiyi düzeltecek arkadaşlar varsa, delikanlı gibi çıksın ifadelerini kullanan Yiğiner, şunları söyledi:
“Kardeşim, hiç mi yüreğiniz yok diyorum. Aday olmazsa niye genel kurul yapalım. Yönetimde bir değişiklik olacak. Sıkıntılı problemli olan, faydası olmayan, arkadaşlarımız, iyi niyetli olabilirler ama bazen kulübe zarar veriyor. Delege yapısıyla ilgili problem varsa, bunun sayısını artıralım. 3 bin delege olsun dedik. 10 bin TL pahalı dediler onu da bin TL’ye düşürelim dedik. Erkekçe çıkın, mücadelenizi yapın dedik. Ama yok. İstanbul’dan bir aday çıkacağını sanmıyorum. Ali Koç gibi bir aday olsa bize uyar, buyursun.”

Haberin Devamı

GEREKİRSE ADIMIZI DEĞİŞTİRELİM

“Bu olaylar olmasa, İsmail hoca bu çıkışları yapmasa, menajerler de futbolcular üzerinde oyun oynamayacaktı. Bizim bazı olayları, namahremi ortaya çıkarmamız lazımdı. Bütün menajerler devreye giriyor, kulüp üzerinde dolanıyor. İhtar çekilmeye başlandı. Sabırla ocak ayını bekliyoruz. Verilen sözler var. Bizim bunu yerelde çözmemiz lazım. Erzurum’a bakın Erzurum Büyükşehir Belediye. Tamam biz de değiştirelim Büyükşehir Belediye Ankaragücü olsun buyurun. Ona da varız. Yeter ki kulüp hak ettiği yerlere gelsin. Kulüp için adım atılsın. Ama yok. Yeter ki niyet olsun.”

YÜREĞİ OLAN GELSİN BUYURSUN

“Bu planlar olmasa, enerjimizi kavgalara harcamasak ve sadece A.Gücü’nü düşünsek çok farklı olurdu. Herkes diyor ki “Ben ne olacağım?” Bu çapsız adamların planları tutmaz. Her türlü açıyorum kapıları. Bazı taraftarlar başkasının dürtmesiyle hareket ediyor onlar azınlıkta. Taraftar parasını veriyor, biletini alıyor. Deplasmanlara gidiyor. Her şey iyi de gidiyor esasında. İlk dönem alınan 20 puan çok iyi puan bence. Her şeye rağmen bu puan gerçekten iyi.”

ÖZHASEKİ İLE GÖRÜŞTÜK, DESTEK SÖZÜ VERDİ

“Ankara BŞB adayı Mehmet Özhaseki ile görüştük. Elinden geleni yapacağını söyledi. Önceliğimizin A.Gücü olduğunu, bu ay ödeme yapmak durumunda olduğumuzu ilettik. Sponsorluk istediğimizi yineledik. Olumlu karşıladı ve kısa sürede A.Gücü için ne yapılacaksa yapacağız dedi. Sabırla bekliyoruz. A.Gücü’nün sağlam bir yapıya ulaşması lazım.”

Haberin Devamı

PLANLAMA HATASININ BEDELİNİ ÖDEDİK

“Ankara’da oynamamanın mağduriyetini taraftarlarla birlikte biz yöneticiler çektik. Güvenlik götür, stadı kirala, masraflar derken belimiz bükülüyor. Stadımız olmadığından Passolig sayımız da yerinde sayıyor. 19 Mayıs Stadı yıkılacak, geçici olarak 3-5 maç Yenikent’te oynayacaksınız denildi. Planlama hatası oldu. 2. yarıda yıkılsa bu mağduriyet olmazdı. Yenikent, Osmanlıspor’un stadı ancak iki aydır bakım onarım yapılmıyor. Biz antrenman sahamızı 27 günde yeniledik, onlar nedense bitiremedi. 1 ayda bitecek işlem, 2 aydır yok. Bundan sonra da ne olacağı belli değil.”

İKİNCİ YARI YETİŞMEZSE, KASIT OLUR!

“Eryaman Stadı daha erken bitebilirdi. Müteahhit ile belediye arasında itilaf var. Bu çözülemediği için iş uzuyor. O stat, arsa karşılığı yapılmış. Sözleşmede 18 bin kişilik. 22 bin kişiye çıkarılınca, müteahhit haklı olarak farkını istemiş. Belediye de arsa karşılığı verdik, bu farkı ödemeyiz demiş. Sözleşmenin dışında ekstra maliyetler var. Bu, bizim dışımızda gelişen bir olay. Devletin bakanı geldi, şu tarihte bitecek diye açıklama yaptı ama yine bitmedi. Bu itilafın çözülmesi lazım.”

Haberin Devamı

KARTAL’I EN BAŞTA BİZ SAVUNDUK

“2 yıl üst üste şampiyon olduk. Büyük sıkıntı çektik. 1. Lig’de biraz olsun nefes aldık. O dönem bize hafif bir dokunuş oldu. Cumhurbaşkanımız destekledi. Ankara BŞB sponsorluk desteği sağladı. Esnafın da yardımıyla, o sezon şampiyonluk olduk. MKE de 1.5 milyon TL verdi. Süper Lig’de yeni bir kadro lazımdı. Çalıştığımız menajerler İstanbul bağlantılıydı. Hoca önerildi bize. Gaziantep ve Eskişehir’deki durumu belli olmasına rağmen İsmail hoca ile çalışmaya karar verdik. Lig başladı, futbolcuları aldık. 2 beraberlik, 2 mağlubiyet stat Kartal istifa diye bağırdı. Biz İsmail Hoca’ya sahip çıktık”

HAYAL KURAN YÖNETİCİ BULAMADIK

Haberin Devamı

“Şimdi enteresan olaylar oldu. Bazı yönetici arkadaşlarımız sürekli İstanbul’a gitmeye, bazıları A.Gücü’nün adını kullanmaya başladı. Bu da bizi rahatsız etti. Hedefimiz A.Gücü’nü ekonomik sıkıntılardan kurtarmak ve Avrupa’ya gidebilmekti. Bizim hayalimiz buydu ama aynı hayalde yöneticiler bulamadık. Gelen, ben ne olacağım demeye başlıyor. Biz bu görevi, namusumuzla şerefimizle yapmak durumdayız. Bizim siyasetimiz sadece A.Gücü olacak. Ama bakıyorsunuz durum farklı.”

BELEDİYE BAŞKANIN OĞLU BAŞKAN OLUR MU?

“Daha önce de 4 genel kurul yaptık. Aday çıkmadı. Sen bırakmayınca kimse aday olmuyor dendi. Üçüncü genel kurulda aday olmayacağımı açıkladım. Genel kurula da gitmedim. Ankara dışına çıktım. Liste verir, seçime girerler dedim. Yarım saat bekledik aday çıkmadı. Beni aradılar, A.Gücü ortada kalmasın, esnaf arkadaşlarla birlikte liste hazırlayın verin dedim. Büyük oyunlar oynandı, takımı ele geçirmek isteyenler oldu sürekli. Yeterince siyaset takımı var, A.Gücü farklı olsun dedik. Bir belediye başkanın oğlu gelip bu kulüpte başkanlık yaptı. Siyaseten etik değil. Olmamalı. Devletin ve belediyenin imkanlarını sadece bir yere aktarıyorsunuz, halkın kulübünü bir kenara bırakıyorsunuz. Bunlar yanlış şeyler.”

Haberin Devamı

CERCİ TRANSFERİNDE PATLADIK

“Sezon başında menajerlerle çalışma yaptık. Üzülerek söylüyorum, maliyetler değerinden fazla oldu. En son Cerci de patladık. 3 yılda ısrar ettiler, belli bir yaşta, ameliyat geçirdiğini, pahalı olduğunu belirterek kabul etmedim. Anlaşmaya yanaşmadık. Farklı boyutlara geldi. Dedikodular çıktı. İş başka yerlere gitti. A.Gücü sürekli öne çıkarıldı, herkes kötü durumda ama bizi öne attılar. Bir operasyon vardı ve İsmail Hocayı kullandılar. Yenilgi alabilirsin. Önemli olan günde bir duruş sergilemen. Gemi yürümedi dedi. Peki batan gemiyi önce kim terk eder diye soruyorum. Futbolcularla konuştuk. Hocanın da bilgisi var. Ocak’a kadar kimse para sözü etmeyecek denildi ve edilmedi. İsmail hoca hariç. Bir kişi dışında oyuncular dürüst davrandı.”

BU SENE NİYE YARDIM EDİLMİYOR?

“Geçen sene bu yardımlar geldi de bu sene niye gelmiyor diye, sormazlar mı? İcralara 29 milyon 500 bin ödemişiz. Kredi çekip ödeme yapmışız. 23 milyon TL futbolculara, teknik heyetle birlikte para ödemişiz. Toplamda 94 milyon ödeme yapmışız. Her sene MKE’den destek geliyordu, o da gelmiyor. Çaykur Rize’ye ne para veriliyorsa biz de aynı parayı alalım dedik. Herkes rahat etsin dedik. Konya’da Spor Toto reklamı. Rize’ye gittik aynı. Bir çok takımda aynı. Biz de müracaat ettik ama kabul edilmedi. Niye etmiyorlar. Bu kulübün üzerinde her zaman bir operasyon var.”

SADECE 2.5 MİLYON TL PARA GELDİ

“Bu sezon sadece Anadolu Jet’ten 1.5 milyon, belediyeden de 1 milyon geldi. Futbolcular üzerindeki en büyük motivasyon aracı para. Yapılan tüm transferlerde ben vardım. Hepsine de söyledim. Paramız olursa öderiz, gününde ödeyemeyiz. 94 milyon harcadık daha da çark dönmüyor. Ligin başında 30 milyon eski yöneticilere ödedik. Bir Söğüt ve Kalyoncu’ya borcumuz kaldı. Süper Lig’de 100 150 milyon borç değil aslında.”

ANKARA’YA KADAR ZOR GELDİM

“İsmail hoca erken davranıp bu hamleyi yapmamış olsa belki çok daha kötü günler geçirecektik. Her şeyde hayır olduğunu düşünüyorum. Yeni bir yapılanmayla, kurumsal bir yapıyla yola devam edeceğiz. 6-7 futbolcu federasyonu başvurdu. 2-3 tanesiyle uzlaştık. Daha çok koşan bir takım olmalıyız. Takımın verilerine bakıldığında aldığımız 20 puan gerçekten mucize gibi. Hakem hataları ve şu bu sebepleri de göz önüne aldığımızda biz başarılıyız diyebilirim.”

BİZ YAPINCA NİYE SİYASET OLUYOR!

“Transfer yapılmazsa işimiz zor. Özhaseki’nin performansı da önemli. Tek başımıza bir şey yapabilmemiz mümkün değil. Hükümet desteği lazım. Bazı insanlar, siyaset girmesin bu işin içine diyor. Ali Koç, Cumhurbaşkanı ile birlikteydi. 4-5 kulüp başkanı Berat Bey’in başkanlığında toplandı. Talimatlar verildi. Borçlar için yeniden yapılandırma kararı alındı. Her şeyimiz ortada, medyada, herkes biliyor. Belgeleri ve bilgileriyle bizim de konuşacağımız zamanlar gelecek. Bu takım nasıl ayakta duruyor sanıyorsunuz. Siyaset destek olmuyor mu zannediyorsunuz. Ali Koç ve diğerleri görüşünce normal de biz görüşünce mi siyaset oluyor. MKE’nin duruma el atması lazım. Kimsenin cebinden para istemiyoruz. Devletin imkanlarını diğer takımlar kullanıyorsa Ankara da Başkent takımları da kullanmalı.

HEDEFİM ÖRNEK BİR KULÜP

Ankaragücü’nde başkan Mehmet Yiğiner’in istifasını istediği üç isimden biri olan Murat Ağcabağ, yapılacak bir genel kurulda başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Ankaragücü’nü örnek bir kulüp haline getirmek için başkan adaylığını kararlı bir şekilde ilan ettiğini vurgulayan Ağcabağ, şu ifadeleri kullandı:
“Sürekli devlet büyüklerinden yardım beklemeyi, kapı kapı dolaşmayı, ‘verirsen iyisin, vermezsen kötüsün’ şeklinde açıklamalarla deyim yerindeyse aba altından seçim sopası göstermeyi doğru bulmuyorum. 1. Lig’den bu yana hiçbir karşılık beklemeden samimiyetle bizlere dostluk yapan, dertlerimize ortak olan ve birçok konuda sıkıştığımız anda çözüm bulan dostlarımıza karşı yapılan vefasızlığı kabullenmem mümkün değildir. Ligin ikinci yarısı başlamadan karar alınsın, zaman kaybı olmasın. Ben de kolları sıvayarak işe başlayayım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!