Ankaragücü’nde sinirler gergin

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nde sinirler gergin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2023 13:50

Yönetim, maç çıkışında güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrasında yaralanan taraftarlar olduğunu belirtip, benzer olayların yaşanmaması için yetkililerle görüşmeler yapıldığını ve gereken tedbirlerin alınacağının aktarıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında, lider Fenerbahçe’ye sahasında 1-0 yenilen MKE Ankaragücü’nde tansiyon yükseldi. Sarı-lacivertli bazı taraftarların, maç bitiminde Eryaman Stadı’nı terk ederken sıkıntı yaşadığı, bu esnada güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrasında yaralananların olduğu belirtildi. Ankaragücü Kulübü, olayların bir daha yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınacağını açıkladı.
Açıklamada, Başkan Faruk Koca ve Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Onuk, Gülsen Yılmaz ve Mert Kızılırmak’ın, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’i makamında ziyaret ederek, Eryaman Stadı’nın giriş ve çıkışlarında yaşanan problemler ile ilgili değerlendirmelerde bulunulduğu aktarıldı.

2 BARİYER UYGULAMASI GEÇEN SEZON BAŞLADI

Sorun yaşanmaması için ilgili birimlerle yapılan görüşmelere rağmen, maç çıkışı güvenlik güçlerinin müdahalesi ile yaralanan taraftarın olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
”TFF tarafından zorunlu kılınan 1. ve 2. bariyer uygulamasına, Eryaman Stadıy’nda 2022-2023 sezonu itibariyle geçilmiştir.
BU bariyerlerde yaya geçiş ve tahliye kapıları bulunmaktadır. Geçen sezon bu kapılarda yaşanan sıkıntılar dikkate alınarak, sezon öncesi Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve stadyumda güvenliği sağlayan özel güvenlik şirketi yetkilileri ile toplantı yapılmıştır. Stadyum giriş ve çıkışlarında yaya geçiş ve tahliye kapılarının açık olması konusunda görevlilerle mutabakat sağlanmıştır.”

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde sinirler gergin

KAPI KAPALI OLDUĞUNDAN YOĞUNLUK YAŞANDI

“Fenerbahçe maçının 85. dakikası itibari ile tüm bariyer noktalarından iki geçiş noktasının da açık olduğu, stadyumdan sorumlu yetkililerimiz tarafından görevlilerden teyit edilmiştir. Müsabaka bitimi, 6 bariyer noktasına ait tüm kapıların açık olduğuna dair onay alınmasına rağmen, kuzey kale arkası 1. bariyerinde yer alan tahliye kapısının açık olmaması nedeni ile yoğunluk yaşanmıştır. Yaşanan bu izdiham sonrası taraftarlarımız arasında yaralananlar olmuştur. Bir daha aynı üzücü olayların yaşanmaması ve taraftarlarımızı en iyi şekilde misafir etmek için ek önlemler alınacaktır. Yaralanan ve zor anlar yaşayan taraftarlarımıza çok üzgün olduğumuz belirtir, güvenlik kameraları incelenerek, önlemlere rağmen görevini suistimal eden kişi/kişiler hakkında gerekli yaptırımların uygulanacağını camiamızın bilgisine sunarız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!