Ankaragücü’nde hedef tırmanışı sürdürmek

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nde hedef tırmanışı sürdürmek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2022 14:42

Son iki maçında 4 puan toplayan Ömer Erdoğan’ın ekibi, dış sahada kazanıp rotasını üst sıralara çevirmeyi planlıyor. Bugün saat 20.00’de başlayacak zorlu mücadeleyi, hakem Ümit Öztürk yönetecek.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasının açılış gününde Kasımpaşa ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda bugün saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi hakem Ümit Öztürk yönetecek.
Son 2 maçında 4 puan toplayan Ankaragücü, 11 puanla 14, 14 puana sahip Kasımpaşa ise 11. sırada bulunuyor.
2 takım bugüne kadar farklı kulvarlarda 23 kez karşılaşırken, hem Ankaragücü hem de Kasımpaşa 6’şar galibiyet elde etti. 11 müsabaka berabere tamamlandı.Ankaragücü’nde cezasını tamamlayan Emre Kılınç, takımdaki yerini alabilecek. Sakatlıkları süren; Xavier, Eren ve Macheda ise forma giyemeyecek.

SON 5 MAÇTA BİR KEZ RAKİBİNE YENİLDİ

Süper Lig tarihinde Ankaragücü’nü konuk ettiği 11 maçın sadece birini kaybeden Kasımpaşa (5 galibiyet - 5 beraberlik) son beş karşılaşmanın 4’ünde rakibine puan vermedi ve tek yenilgisini bu süreçte gol atamadığı tek mücadelede aldı (Ağustos 2019’da 0-1) Kasımpaşa ile oynadığı son 5 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Ankaragücü (3 galibiyet - 1 beraberlik) bu yenilgiyi iki ekibin en üst ligdeki son karşılaşmasında aldı (Mayıs 2021’de 1-3). Ankara temsilcisi, lig tarihinde rakibine karşı üst üste iki yenilgilik seriyi sadece bir kez yaşadı (Şubat 2011’de 1-2 ve Eylül 2018’de 1-2)
Bu sezon evinde oynadığı hiçbir Süper Lig maçından beraberlikle ayrılmayan tek takım olan Kasımpaşa (2 galibiyet - 4 yenilgi) kalesini gole kapatabildiği iki karşılaşmayı kazandı, gol yediği dört maçtan puansız ayrıldı (toplam 14 gol)
İstanbul takımlarına rakip olduğu son 8 Süper Lig maçının 7’sini kaybeden Ankaragücü, diğer karşılaşmada bu sezon İstanbulspor deplasmanından 2-1’lik galibiyetle döndü. Lig tarihinde İstanbul takımları karşısında en fazla mağlubiyet alan (260) ve gol yiyen (816) ekip Ankaragücü (507 maç)

Haberin Devamı

İLK GOLÜ KALESİNDE GÖREN SIKINTI YAŞIYOR

Süper Lig’de oynadığı son 4 maçı kazanamayan Kasımpaşa (2 beraberlik - 2 yenilgi) daha uzun bir galibiyet hasreti yaşadığı son dönemde teknik direktör Hakan Kutlu ile yollarını ayırmıştı (Kasım-Aralık 2021 arasında 7 maç)
Bu sezon Süper Lig’de Fatih Karagümrük ile birlikte ceza sahası dışından golü bulunmayan üç takımdan ikisi Kasımpaşa (62 şut) ve Ankaragücü (47 şut) Öte yandan, bu iki ekip arasında oynanan maçlarda atılan son gol ceza sahası dışından geldi (Mayıs 2021; Feyzi Yıldırım) Ankaragücü (5 maç) ve Kasımpaşa (5 maç) bu sezon ilk golü yediği hiçbir Süper Lig maçından puan çıkaramayan takımlar arasında en fazla karşılaşmada açılış golünü kalesinde gören iki ekip konumunda.
Bu sezon Süper Lig’deki ikinci golünü Konyaspor filelerine gönderen Haris Hajradinovic, geçen sezon 36 karşılaşmada attığı gol sayısına şimdiden ulaştı. Geçen hafta Ankaragücü’nün Hatayspor’u 4-1 yendiği maçta iki gole doğrudan katkı sağlayan Taylan Antalyalı (1 gol - 1 asist) Süper Lig kariyerinde Mayıs 2019’un (Kayserispor) ardından ikinci kez bir karşılaşmada hem gol attı hem asist yaptı. Kasımpaşa’ya rakip olduğu ilk iki Süper Lig maçını kazanan Ömer Erdoğan, daha sonraki iki karşılaşmada 5 puan kaybetti (1 beraberlik - 1 yenilgi) Erdoğan’ın İstanbul ekibine konuk olduğu iki karşılaşma toplam dokuz gole sahne oldu (4-1 - 1-3)

Haberin Devamı

ALTYAPIYA GÜÇLÜ DESTEK

Kamu Güçlüler Platformu Yönetim Kurulu, MKE Ankaragücü Kulübü’nün Tandoğan Tesisleri’nde, SAGEM projesi ve alt yapı koordinatörü Ümit Turmuş ve alt yapı antrenörleri ile bir araya geldi. Ziyareti, Başkan Hakan Saral, Genel Sekreter Doç. Dr. Ender Güler, Yönetim Kurulu üyeleri Cevat Akgönüllü, Yasemin Akgönüllü, Ayhan Düzgün ve Yasin Armutçu katıldı. Alt yapı modeli ve çalışmaları hakkında bilgi alan yönetim kurulu, alt yapıda yapılabilecek destekler konusunda Turmuş ve ekibi ile istişarede bulundu.Kamu Güçlüler Plarformu, ziyaretin ardından; başta Ümit Turmuş olmak üzere, tüm altyapı hocalarına konukseverlikleri, sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen sohbetleri için teşekkür etti.

Haberin Devamı

GENÇLERE GÜVENMEK GEREKİYOR

Ziyarete katılan, sarı-lacivertli ekibin 2 kupalı efsane kadrosunun oyuncularından İhsan Kavak, Türk futbolunun gelişiminin altyapıya yapılacak yatırımlarla ve gençlere güvenmekle ivme kazanacağını belirtip, “Kulüplerin ekonomik tabloları ortada. Öz kaynak düzeninden yetişecek çocuklar ve onları yetiştirecek teknik adamlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz. Tandoğan’da da yetenekli çocukların üst yapıya kazandırılması konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Camianın beklentisi, yetenekli çocukların A takıma yükselip orada uzun yıllar hizmet vermesi ya da kulüp ekonomisine katkı sağlayacak transferler yapması” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde hedef tırmanışı sürdürmek

GÖKHAN’IN MUTLU GÜNÜ

Ankaragücü’nün kalecisi Gökhan Akkan ile eşi Öznur Akkan’ın mutlu günü. Gökhan-Öznur Akkan çiftinin, Doruk adını verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi. Kulüpten yapılan açıklamada “Profesyonel Futbolcumuz Gökhan Akkan ve değerli eşi Öznur Akkan’ın bir erkek çocuğu dünyaya geldi. Gökhan Akkan ve eşini tebrik eder, yeni doğan oğulları Doruk’a uzun, sağlıklı ve mutlu bir ömür dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Ankaragücü’nde hedef tırmanışı sürdürmek

ÜMİT ÖZTÜRK’ÜN YÖNETİMİNDE ZORLANIYOR

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Yapay Zekayla Geliştirilmiş Dijital Atama yöntemiyle Kasımpaşa-Ankaragücü maçına hakem Ümit Öztürk’ü atadı. Sarı-lacivertliler, Ümit Öztürk’ün yönettiği maçlarda zorlanıyor.
Öztürk, Ankaragücü’nün bugüne kadar 7 maçını yönetti. Başkent ekibi bu maçlarda; 1 galibiyet, 1 beraberlik, 5 de yenilgi aldı.Ankaragücü futbolcuları, bu maçlarda 5 kırmızı kart görürken, rakip takım oyuncularına 1 kırmızı kart çıktı.
Ankaragücü, Ümit Öztürk’ün yönettiği geçen sezonki Ümraniyespor maçı sonrasında sert bir açıklama yapmıştı.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde hedef tırmanışı sürdürmek

TARİHİ SERGİDE KUPA GURURU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda açılan, ‘Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi’nde, Türk futbolunu daha ileriye taşımak, çok daha fazla genci futbola teşvik etmek hedefleniyor. Sergide futbol tarihi ile ilgili arşiv belgeleri, kazanılmış kupalar, takımlar adına yazılmış ilk marşlar, futbolcuların giydiği formalar, futbol takımlarının geçmişe ait tüzükleri, müsabakalar esnasında çekilmiş fotoğraflar ve birçok obje kronolojik bir şekilde sergileniyor. Sergi ile futbolseverlerin dikkatini çekmek, gençleri ülke futbolunun kökleriyle buluşturmak ve onlara futbolun kardeşlik olduğunu göstermek amaçlanıyor. Ankaragücü adına sergide, 1981 yılında kazanılan Türkiye Kupası, yine bu yıla ait forma ve müsabaka resimleri, eski armalar, 100. yıl forması ve bir çok obje sergileniyor.

BAKMADAN GEÇME!