Ankaragücü zinciri kırdı

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü zinciri kırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2022 16:37

Rakibine karşı son dönemdeki şanssızlığına da son veren Başkent ekibi, milli araya büyük moralle girdi. Teknik Direktör Ömer Erdoğan, “Önemli bir galibiyet aldık. Milli maç dönüşünde bu kez taraftarımız önümde kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 7. haftasında, konuk ettiği Demir Grup Sivasspor’u, Beridze ve Ali Sowe’nin golleri ile 2-1 yenen MKE Ankaragücü, hem sezondaki ilk galibiyetini aldı hem de rakibine karşı süren şanssızlığına son verdi. Eryaman Stadı’ndaki mücadelede, cezası nedeni ile taraftar desteğinden yoksun mücadele eden başkent ekibi, son anları büyük heyecana sahne olan maçtan galip ayrılıp, milli araya büyük bir moralle girdi. Bu maç öncesinde Sivasspor’u konuk ettiği 10 Süper Lig maçının sadece birini kazanan (3 beraberlik - 6 yenilgi), rakibine karşı son iki iç saha maçını kaybeden Ankaragücü, önceki günkü karşılaşmadan galip ayrılırken, ilk 6 müsabakayı galibiyet alamadan geçtiği 2010-2011 sezonundaki olumsuz istatistiği yinelemekten de kurtuldu.

4 YENİ İSİM İLK KEZ BİR ARADA OYNADI

Haberin Devamı

Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, göreve geldikten sonra transfer ettirdiği 4 isme aynı anda 11’de forma verdi.
Tolga Ciğerci, Taylan Antalyalı, Gökhan Akkan ve Emre Kılınç, Sivasspor maçında sahaya 11’de çıktı. Takıma son katılan isim olan Fransız sağ bek Kevin Malcuit ise maçın son bölümünde görev yaptı. Ankaragücü’nün Gürcü sol kanat oyuncusu Giorgi Beridze, sarı lacivertli takımın 6 golünün 3’üne imza atarak gol yükünü çeken isim oldu. Beridze’nin, Beşiktaş maçında attığı 2 gol Ankaragücü’ne puan getirmese de Sivasspor’a attığı gol galibiyete katkı sağladı. Ankaragücü’nün 2. golünde de Beridze’nin payı vardı. Beridze’nin şutu kaleci Ali Şaşal’dan sekip direkten dönerken, Ali Sowe topu tamamlayıp, ağları havalandırdı. Ankaragücü, milli aradan sonra ligin 8. haftasında Medipol Başakşehir ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

Ankaragücü zinciri kırdı

BURADA UZUN VADELİ ÖNEMLİ PROJELER VAR

Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, maçla ilgili değerlendirmesinde, oyuncularını galibiyetten dolayı kutlayıp, şunları söyledi:
“Sahada ilk dakikada itibaren çok iyi mücadele eden bir takım vardı. Geçen haftaya kıyasla fazla pas yapamadık, oyunsal olarak gerideydik. Sivasspor sert bir takım. Onlar da iyi mücadele etti. Sahada istekli bir Ankaragücü vardı. Önemli bir galibiyet aldık. Milli ara ilaç gibi olacak. Başakşehir maçında taraftarımızla galibiyet almak istiyoruz. Taraftarımızın bana olan güvenini hissediyorum. Kendi evimde gibiyim. Tarihi çok büyük bir camiada olduğum için çok mutluyum. Faruk başkanla ilk konuşmamızda çok büyük hedeflerimiz olacağını görüştük. Başkanım çok iyi niyetli, bu kulübü çok iyi yerlere taşımak istiyor. Bugünden yarına kolay değil ama A.Gücü’nde uzun vadeli önemli projeler var. İleri zamanda şampiyonluğa oynayan bir kulüp haline gelebiliriz. İnşallah bize de burada uzun dönem çalışmak nasip olur. Güzel şeyler başaracağız.”

Haberin Devamı

KUNTZ HOCA ARAYIP GÜZEL HABERİ VERDİ

“A Milli Takımıa davet alan Tolga Ciğerci’yi tebrik ediyorum. Stefan Kuntz hoca, bizi arayıp güzel haberi verdi. Haberi, Tolga’ya benim iletmemi istedi maç öncesi. Çok nazik bir davranış, hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Bana göre çok hak etti. Buraya antrenmansız şekilde gelip çok çabuk uyum sağladı. Günün en fazla koşan iki ismi Tolga Ciğerci ve Taylan Antalyalı idi. Onların uyumunu da takdir ediyorum. Günümüz futbolunda koşu mesafesinden daha önemli olan yüksek hızda sprint sayısı. Süper Lig’de yüksek hızla koşu yapan bizdik geçen hafta. Tolga, Türkiye’nin şu an 6 numarada en iyi geçiş oyunu oynayan, en çok koşan, gol bölgesinde en etkili olan ismi. Taylan da uzun zamandır Galatasaray’da ciddi maçlarda görev aldı. Tecrübesinden de faydalanacağız. Kolay değil, ilk defa yan yana oynuyorlar. Fazla taktiksel idman yapamadılar bizlerle. Birbirlerine ve takım arkadaşlarına uyumu çabuklaştırmaya çalıştık. İlerleyen haftalarda çok daha iyi olacaktır.”

Haberin Devamı

Erdoğan, 21 kişilik kadroda olmayan isimlerin sakatlığının bulunmadığını, tamamen taktik amaçlı kadroya alınmadıklarını söyledi.

ROMANYA’DAN DİREKT ANKARA’YA GELDİK
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, erken yedikleri golün yenilgide etkisinin büyük olduğunu belirtip, şunları söyledi:
“Avrupa’da maç oynuyoruz. Doğaldır, oyuncular yorgun oluyor. Bu maç için 1 gün dinlenip, doğrudan Romanya’dan Ankara’ya geldik. Önceki hafta Slavia Prag ile perşembe gecesi 10’da maç oynadık. Maç bittikten sonra öbür güne geçiyorsunuz. Oyuncuların uyuması saat 2-3’ü buluyor. Bir gün dinlenip bizi pazar günü maç oynattılar hem de saat 5’te, isyan ettim. Diğer takımlar pazartesi oynadı. Avrupa’ya zorlukla gidiyoruz. Avrupa ve ligi aynı anda götürecekseniz sağlam, alternatifli kadronuz olmalı. Geçen sene İsrail deplasmanına 2, bu sene Romanya’ya 4 yedekle gittik. Bu sıkıntılarla baş etmek kolay değil. 7-8 oyuncum sakat, 2’si Prag maçında sakatlandı. Federasyondan sadece maç saatlerimizi ayarlamasını istiyoruz, o zaman problem olmaz. Mazeret gösteriyor diyenler oluyor ben hiçbir yerden korkmam. Avrupa kupalarını da ligden daha önemli görürüm, milli maç gibidir. Biz Anadolu takımı olarak büyük bütçesi olmayan bir takımız. 1 aydır antrenman yapamıyoruz. Vakit yok. Oyuncularıma defans hatalarını çalıştıracak zaman bulamıyorum. Bu takım her sezon 7-8. haftalardan sonra çıkışa geçiyor. Benim takımım yumuşak olmaz. Agresif, temaslı bir takım olur. Sıkıntılar olacak, bir karar vereceğiz. İleri gitmekten kesinlikle vazgeçmem. Avrupa’da gruptan da çıkacağız, ligde de iyi yere geliriz. Önemli olan bizim için sakatların iyileşmesi. Lige de yeni bir başlangıç yapmış oluruz.”

Haberin Devamı

Ankaragücü zinciri kırdı

TOLGA CİĞERCİ’NİN MİLLİ TAKIM GURURU

Ankaragücü’ne transferi sonrasında oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Tolga Ciğerci, Milli Takım’a çağrıldı.
Borussia Dortmund’ta forma giyen Salih Özcan sakatlığı nedeni ile A Milli Takım kadrosundan çıkarılırken, Tolga Ciğerci ve İsmail Yüksek kadroya alınan yeni isimler oldu. Milli takım, UEFA Uluslar Ligi’nde, Lüksemburg ve Faroe Adaları ile karşılaşacak.

BAKMADAN GEÇME!