Ankaragücü rotayı çizdi

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü rotayı çizdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2022 14:54

Başkent ekibi, geçmiş dönemde forma giyen ve alacakları ödenmediği gerekçesi ile dava açan isimlerle görüşme trafiğini hızlandırmış durumda. Sorunlar aşılırsa, öncelikle forveti güçlendirecek bir isim kadroya dahil edilecek.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de, verilen araya 45 puan ve 2 gol averajı ile lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’un ardından ikinci sırada giren MKE Ankaragücü’nde, yaklaşık bir hafta sonra tamamlanacak ara transfer dönemi öncesinde, transfer yasağının kaldırılması ve tahtanın açılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Antalya’da kamp çalışmalarına devem eden sarı-lacivertliler, aranın ardından Eryaman Stadı’ndaki derbide Gençlerbirliği ile karşılaşacak.
Ankaragücü’nde, transfer yasağına konu olan, geçmiş dönemde sarı-lacivertli formayı giyen ancak alacakları ödenmediği gerekçesi ile FIFA’ya giden 9 oyuncu var.
Bu 9 dosyadan ikisinin durumu farklı. Nduka Ozokwo’nun 400 bin Euro, Ricardo Friedrich’in ise 142 bin 500 Euro alacağı görünüyor. Nduka’nın görüşmelerde kendisine verileceği belirtilen dairenin satışı için istenilen vekaletnameyi gönderdiği, oyuncunun alacağının yüzde 70’e yakınının da ödendiği belirtiliyor.
Brezilyalı kaleci Ricardo Friedric’in alacaklarının da 6 takside bölündüğü, ilk 3 taksidin de ödemesinin gerçekleştiği ifade ediliyor.

3 OYUNCU SÜPER LİG’DE FORMA GİYİYOR

Ankaragücü’nün geçmiş dönemde formasını giyen ve yasağa konu olan diğer oyuncularının alacakları ise şöyle: Konrad Michalak (130 bin 500 Euro), Hector Canteros (258 bin Euro), Ante Kulusiç (180 bin Euro), Michal Pazdan (375 bin Euro), Saba Lobjanidze (99 bin 500 Euro), Joseph Paintsil (141 bin 500 Euro), Idris Voca (264 bin 500 Euro)
Bu oyunculardan Saba, Atakaş Hatayspor, Konrad Michalak ise İttifak Holding Konyaspor’da, Süper Lig kariyerlerine devam ediyor.
Yönetim cephesi Michal Pazdan, Ante Kulusiç, İdriz Voca, Joseph Paintsil, Hector Canteros, Saba Lobjanidze ve Kondrad Michalak ile görüşmelerini sürdürüyor. 2 taraf, orta yolu bulma konusunda karşılıklı teklifler sunuyor.
Luzern Kulübü ile İdriz Voca’nın, Rosenberg Kulübü ile de Torgeir Börven’in bonservisinden dolayı transfer yasağının olduğu, bu kulüplerle de temasların hızlandırıldığı dile getiriliyor. Borven de Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK forması giyiyor.

HÜCUM HATTINA OYUNCU ALINMASI GÜNDEMDE

Ankaragücü’nde, transfer tahtası açılırsa öncelik hücum hattına oyuncu alınması yönünde. Attığı 9 golle takımın şu andaki en golcü ismi konumundaki Eren Derdiyok’a hem alternatif hem de destek olması için forvet hattının güçlendirilmesi planlanıyor. Kulüp Başkanı Faruk Koca ve Teknik Direktör Mustafa Dalcı, ara dönemde takıma bir oyuncu takviyesi yapmayı düşündüklerini, şartların uygun olması halinde belki ikinci bir oyuncunun daha Beştepe’ye gelmesinin mümkün olabileceğini söylüyor. Ara transfer dönemi 8 Şubat Salı günü sona erecek.

Haberin Devamı

SON GÜNE KADAR GÖRÜŞME SÜRECEK

Haberin Devamı

Başkan Faruk Koca, Ankaragücü’nün yerinin Süper Lig olduğunu belirtirken, özellikle Gençlerbirliği ve İstanbulspor maçlarının kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.
Transfer yasağının kalkıp kalkmamasının, alacaklı futbolcuların tavrına bağlı olduğunu ifade eden Koca, “Ricardo Friedrich ile protokol yaptık. Şu anda 3. taksidini ödedik. Pazdan ve Kulusic anlaşmak üzereyiz. Idriz Voca, John Paintsil, Hector Canteros ve Saba Lobjanidze ise anlaşmaya yanaşmıyor. Son güne kadar görüşmeleri sürdüreceğiz” dedi.
Ankaragücü’nün yasağı kaldırmadan da şampiyonluğa ulaşacak kadrosu olduğunu belirten Koca, “Takım içinde hava çok iyi. Bunu gözlerimle gördüm. Herkes şampiyonluğa inanıyor. Futbolculara borcumuz yok. Alacaklarını günü gününe ödüyoruz. Bu kadro ile başarılı olacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

RAKİPLER BOŞ DURMUYOR

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 2021-2022 sezonu ara transfer dönemi yine hareketli geçiyor ve kulüpler kadrolarını güçlendirecek hamleleri yapmayı sürdürüyor. Başkent ekiplerinden Gençlerbirliği, henüz mevcut transfer yasağını açabilmiş değil.
12 Ocak 2022 Çarşamba günü başlayan ikinci transfer ve tescil dönemi, 8 Şubat 2022 tarihinde sona erecek.
Ara transfer döneminde gerçekleşen transferlerden dikkati çekenler şöyle:
Keçiörengücü: Metin Uçar (Kaleci - Manisa FK), Anthony Uzodimma (Orta saha - Kayserispor), Ziya Alkurt (Kanat oyuncusu - Altay), Erkam Reşmen (Stoper - Iğdırspor), Hüsamettin Tut (Sol bek - GZT Giresunspor), Kayacan Erdoğan (Kaleci - serbest), Batuhan Yayıkçı (Stoper - Kocaelispor), Ibrahim Alhassan Adamu (Orta saha - Menemenspor)
Menemenspor: Seyfettin Anıl Yaşar (Çaykur Rizespor), Oğuzhan Aydoğan (Sol kanat oyuncusu - Ankaraspor), Honore Gomis (Forvet - Ümrainyespor)
Kocaelispor: Samed Ali Kaya (Forvet - Adanaspor), Berkay Tolga Dabanlı (Stoper - SC Rheindorf Altach Avusturya), Ibrahim Akanbi Rasheed (Santrfor - Menemenspor), Kerem Can Akyüz (Gençlerbirliği)
Adanaspor: Jordon Ibe (Kanat oyuncusu -Derby County İngiltere), Eren Karadağ (Sağ kanat oyuncusu - Çaykur Rizespor), Ulaş Zengin (Stoper - Gaziantep FK)

ÜMRANİYESPOR İMZALARI ATTIRDI

Denizlispor: Tiago Lopes (Sağ bek - Serbest)
Ümraniyespor: Atakan Üner (Sağ kanat - Beşiktaş), Atalay Babacan (Orta saha - Galatasaray), Ajdin Hasic (Orta saha - Beşiktaş)
Bandırmaspor: Cüneyt Köz (Stoper - Bursaspor), Beykan Şimşek (Sol kanat - Göztepe)
Manisa FK: Erhan Çelenk (Sol kanat - Altay), Yasin Pehlivan (Orta saha - Çaykur Rizespor), Ognjen Ozegovic (Forvet - Adanaspor),
Altınordu: Kubilay Aktaş (Önlibero - Manisa FK)
Eyüpspor: Strahil Popov (Sağ bek - Atakaş Hatayspor), Ahmet İldiz (Orta saha - Alanyaspor)
Samsunspor: Sheldon Bateau (Stoper - KV Mechelen Belçika), Junior Tallo (Forvet -Ujpest FC Macaristan), Tolcay Ciğerci (Orta saha - FC Viktoria 1889 Berlin)
Boluspor: Bekim Balaj (Forvet - Nizhny Novgorod Rusya), Kemal Rüzgar (Forvet - Manisa FK)
Bursaspor’dan Tim Matavs ayrılırken, Taha Altıkardeş, Kerem Şen ve Batuhan Kor, Trabzonspor’a gitti. Altınordu’nun forveti Enis Destan do bordo-mavili takıma giden bir başka oyuncu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!