Ankaragücü duvarı yıktı

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü duvarı yıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2022 09:13

Başkent ekibinin Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, günümüz futbolunda taktik ve sistemlerin çok önemli olduğunu belirtip, “Biz şu an geçiş sürecindeyiz. Galibiyet ve puan için işi çok zorlaştırmamamız gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasındaki maçta İstanbulspor’u 2-1 yenen MKE Ankaragücü, sezonda ilk kez deplasmandan puan çıkarırken, Mart 2021’den bu yana (7 maç; 1 beraberlik - 6 yenilgi) Süper Lig’de ilk kez bir İstanbul takımından galibiyet aldı.Rakibi ile oynadığı son 15 Süper Lig maçından sadece birini kaybeden Ankaragücü, 2004/2005 sezonundan sonra bu kulvarda karşılaştığı sarı-siyahlıları, 17 sezon sonra yine yendi.Ankara takımlarını konuk ettiği son 2 Süper Lig maçını kaybeden İstanbulspor (Ankaragücü - Gençlerbirliği) lig tarihinde başkent temsilcilerinden üst üste 3 iç saha yenilgisi aldı.İstanbul takımlarıyla oynadığı son 6 Süper Lig maçını en az ikişer gol yiyerek kaybeden Ankaragücü, bu kez 2 golle kazandı.Başkent temsilcisi ligin 10. haftasında Fenerbahçe ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

Haberin Devamı

Ankaragücü duvarı yıktı

ÖN ALAN BASKISINA İYİ ÖNLEM ALDIK

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, çok önemli 3 puan kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtip, şunları söyledi:“İstanbulspor’un ön alan baskısına önlem alarak maçı kazandık. Göreve geldikten sonra, başa baş oynadığımız, beraberlik elde ettiğimiz, hatta galip geleceğimiz maçları, maalesef 3 puan almadan bitirmiştik. İstanbulspor karşısında 3 puanla ayrılıp tırmanışa geçmemiz gerektiğini oyuncularıma anlattım. Lige renk katan, çabuk hücuma çıkan İstanbulspor’un oyun anlayışını iyi analiz ettik ve oyuncularımızı bu yönde hazırladık. Onlar da görevlerini yerine getirdi. Öne geçtik. Yediğimiz gole kadar hiç pozisyon vermedik. Aynı zamanda 3-4 net pozisyon kaçırdık. Değerlendirsek iyi olacaktı, gol atamadıkça kalemizde tehlike oldu. Talihsiz bir gol sonrası İstanbulspor 1-1’i yakaladı. Maçı isteyen bir Ankaragücü vardı sahada. Oyuncularıma ve taraftarlara teşekkür ederim. Taraftarımız burada iç saha atmosferi oluşturdu.”

TAYLAN DEVAM EDEMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

“Taylan, ayağına aldığı bir darbe sonrası devam edemeyeceğini söyledi. 2. yarı başında oyundan almak zorunda kaldık. Kafasına darbe alan kalecimiz Gökhan’ı, 5. oyuncu değişikliğini tamamlamadan kenara alarak, sahada eksik kalma sıkıntısı yaşamadık. Deplasman maçı için net pozisyonlara girdik.

Haberin Devamı

Oyuncularımızın hepsini değerlendireceğiz. Lig uzun maraton. En iyi 11’le sahaya çıkma düşüncesiyle kadro kuruyoruz. Oyuna sonradan girenlerin de hazır olup takıma katkı sağlaması lazım. Günümüz futbolunda taktik ve sistemler çok çok önemli ama biz şu an geçiş sürecindeyiz. Galibiyet ve puan için işi çok zorlaştırmamamız gerekiyor. Topun karşısında iyi duran, topu kazandıktan sonra çok çabuk hücuma çıkan bir anlayışımız var. Riske girmeden geriden oyun kurmaktansa, uzun toplarla boşluklardan faydalanmak için oynadığımız oldu. Süreç önemli. Sistem ve anlayış çok çabuk oturamıyor. Nasıl galip geleceğiz, ona çok kafa yoruyoruz. Rakibin artıları ve zaaflarını tespit edip ona göre bir oyun şekli hazırlamaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

İÇ SAHADA KRİTİK BİR MAÇI KAYBETTİK

İstanbulspor’un Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, kaleci Gökhan Akkan’ın sakatlığından kaynaklanan beklemenin etkisiyle oyun motivasyonlarının düştüğünü ve iç sahada kritik bir maçı kaybettiklerini söyledi.

Ankaragücü duvarı yıktı


Korkmaz, maçla ilgili değerlendirmesinde, oyuna sahip olma formasyonuyla maça başladıklarını ancak daha sonra değişikliğe gittiklerini belirterek, şöyle konuştu:“Rakip, golden sonra düşündüğümüz kadar baskı yapmadı. Kontra atak oyunu tercih ettiler. Biz de bunun üzerine formasyon değiştirdik, oyunu dengeledik. Ankaragücü skoru artırabilirdi. Ama 1-1’den sonra oyunun ivmesini kendi lehimize tamamen değiştirdiğimizi düşünüyorum. Gökhan Akkan’ın sakatlığından sonra başlayan maç başka bir maçtı. Ankaragücü son 10 dakikada bizden daha etkiliydi. Pozisyon olmayan oyunda gol yedik. Sonra 2-2 olabilirdi maç ama finalde kritik bir maçtı ve kaybetmiş olduk.”

Haberin Devamı

HAKEMLE İLGİLİ HATIRALARIM İYİ DEĞİL

“3 oyuncu değişikliğinden sonra oyunu kontrolümüze aldık. Guri 6 pastan gol kaçırdı. Düşündüğümüz mekanizma işliyordu aslında. Bazı oyuncuları değişebilirdik. Daha kötü olur diye yapmadık. 10 üzerinden 8 giden bir şeyler vardı maçta. Maçta 5 değişiklik yapmayı gerekli görmedim, strateji tuttu ama skor yapamadık. Golü bulduktan sonra rakip orta sahaya hakim oldu ve geriye çok yaslandı. Gökhan sakatlanana kadar oyun bize dönmüştü. Rakip, mental olarak daha diri kaldı. Maçtan önce Ankaragücü hakemle ilgili açıklama yaptı. Bizim de maçı yöneten hakemle ilgili hatıralarımız var. Ama açıklama yapmayı tercih etmedik maçtan önce. Ankaragücü daha önce çalıştığım, çok gurur ve keyifle görev yaptığım bir ailedir, güzel bir camiadır. İmkansızlıkların takımıdır. Taraftarı, kitlesi hayat mücadelesi veren insanlardır. Kulübün ruhunda bu vardır. Maç öncesi yapılan açıklamayı çok samimi bulmuyorum. Bundan sonra hakem algoritmasıyla maça verilirse aynısını yapacak mı? Olumlu bir hata oluştu mu? Benim antrenörlük hayatımda bu hakemle iyi hatıralarım yok. Kazanan hak ederek kazandı. Ankaragücü kendi fırsatını oluşturan insanların camiasıdır. Açıklama kulübün genelini de bağlamaz. Onu yapan mekanizmayı kulübün ileri gelenleri uyaracaktır muhtemelen.”

Haberin Devamı

Ankaragücü duvarı yıktı

KADINLARDAN İLK GALİBİYET

Ankaragücü Kadın Voleybol Takımı, Voleybol 2. Ligi’nin açılış maçında Bigem Gençlik ile karşılaştı.Beştepe Spor Salonu’nda oynanan maçı, sarı-lacivertliler 3-0 kazandı. Müsabakanın setleri; 25-21, 25-20 ve 25-17 sona erdi.

BAKMADAN GEÇME!