Ankara’dan Sarıkamış’a

Güncelleme Tarihi:

Ankara’dan Sarıkamış’a
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2023 15:31

Ankara’daki çiçekçi esnafı, bu yıl da geleneği bozmadı. Esnaf, Kars’ta Sarıkamış Şehitlerini Anma Törenleri kapsamında 25 bin karanfilden dev Türk bayrağı yaptı. Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, “Bu işten gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası’na bağlı çiçekçi esnafı, bu yıl da Sarıkamış Şehitlerini Anma Törenleri için karanfillerden dev Türk bayrağı oluşturdu. Ankaralı esnaf, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 108 yıl önce düzenlenen ‘Sarıkamış Harekatı’ sırasında Allahuekber Dağları’nda donarak şehit düşen Mehmetçik anısına 25 bin karanfilden dev bir Türk bayrağı yaptı. Sarıkamış’ta düzenlenen Şehitleri Anma Törenleri’ne de katılan çiçekçiler, şehit olan askerleri anmak için de 90 bin karanfil bıraktı.

Ankara’dan Sarıkamış’a

ONUR VERİYOR

Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, her yıl Sarıkamış Şehitleri’ni bu şekilde anmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: “Geçtiğimiz sene koronavirüs önlemleri sebebiyle törene katılamadık fakat bu yıl 90 bin karanfilimizi ve 25 bin karanfilden yapmış olduğumuz Türk bayrağımızı alarak Kars-Sarıkamış’a geldik. Şehitlerimiz adına böyle bir hizmet vermek bize onur veriyor. Yönetim ve esnaf arkadaşlarımız olarak yaptığımız bu işten gurur duyuyoruz. Karanfillerden yapmış olduğumuz Türk bayrağını görenler de bizleri büyük bir ilgiyle karşıladı.”

BAKMADAN GEÇME!