Ankara’da seçim huzur içinde geçti

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da seçim huzur içinde geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 16:45

Hürriyet Ankara’ya konuşan Ankara Valisi Vasip Şahin, 31 Mart yerel seçimleri, yaklaşan Ramazan Bayramı ve Ankara üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Ankara genelinde seçimlerin huzur içinde geçtiğini, münferit birkaç küçük olay haricinde herhangi bir durumun yaşanmadığını belirten Vali Şahin, “Sonuçta bir irade ortaya çıkmıştır. Seçilen herkes öncelikle Ankara’ya güzel bir hizmet sunmak için çalışmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Vasip Şahin, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Hürriyet Ankara’dan Umut Özkan’ın sorularını yanıtladı. Vali Şahin, seçimlerde alınan tedbirler, Ramazan Bayramı’nın huzur içerisinde geçirilebilmesine yönelik alınacak önlemler ve valiliğin yeni hizmet binasına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Ankara’da seçim süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Şahin, Ankara il genelinde seçimlerin huzur içinde geçtiğini, münferit birkaç küçük olay haricinde herhangi bir durumun yaşanmadığını, Ankaralıların demokratik olgunluk içerisinde oylarını kullandıklarını ifade etti. Şahin, “Sonuçta bir irade ortaya çıkmıştır. Seçilen herkes öncelikle Ankara’ya güzel bir hizmet sunmak için çalışmalıdır” dedi. Sözlerine devam eden Vali Şahin, “Ankara’da seçimlerin güven, huzur ve hoşgörü ortamında gerçekleşmesi için seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tüm önlemler alınmıştır. Seçim güvenliğinin sağlanmasında 24 bin emniyet ve 3 bin 500 jandarma personeli olmak üzere toplam 27 bin 500 kolluk personeli görev yapmıştır. İlimiz genelinde oy verme ve sayım işlemleri ile sonuçların ilçe seçim kurullarına intikalleri sırasında, herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi adına ek güvenlik tedbirleri alınmış, seçim sandıklarının güvenliği ve olası provokatif girişimlere yönelik alınan tedbirler üst seviyede uygulanmıştır” dedi. Vali Şahin, “Ankara’da seçim günü görevlendirilmiş, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmış tüm güvenlik birimleri ve kamu personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAYRAM İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Vali Şahin, yaklaşan Ramazan Bayramı ve alınacak tedbirler için de şunları söyledi: “Dini bayramlar bizleri kaynaştıran birleştiren, komşularımızla, akrabalarımızla dostluklarımızı pekiştiren, uzaktaki dostları yakın eden, kaybettiklerimizi rahmetle andığımız, ihtiyaç sahiplerine yardımı görev bildiğimiz müstesna günlerdir. Ankaralıların huzur içinde bir bayram geçirmeleri için her türlü önlem alınmıştır. Geçmiş bayramlara dair değerlendirmelerde bulunan Vali Şahin, meslek hayatında ilk bayramını Kastamonu’nun Küre ilçesinde karşıladığını ve devam eden süreçte görev yaptığı tüm il ve ilçelerde bayramlarda tatil yapmadığını belirterek, “Biz bayramlarda tatile gitmeyiz. Hep görevimizin başında ve halkımızla beraberizdir. Bayram coşkusunu vatandaşlarımızla birlikte görev mahalinde yaşamayı mesleğimizin bir gereği olarak değerlendiririz. Bu vesileyle şimdiden değerli Ankaralı hemşehrilerimin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bütün insanlığa iyilik ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VALİLİKTEN YENİ SANAT GALERİSİ

Ayrıca, 2023 yılında UNESCO tarafından Polatlı Gordion Antik Kenti ile Arslanhane Camii’nin Dünya Mirası Listesi’ne girmesinden dolayı mutluluğunu dile getiren Vali Vasip Şahin, “Ankara’nın daha bu listeye girecek birçok eseri de var. Ankara bir tarihtir. Önümüzdeki günlerde hak ettiği değer daha çok öne çıkacaktır” dedi. Vali Şahin önümüzdeki günlerde bir sanat galerisini hizmete açacaklarının da müjdesini verdi. Vali Şahin, “Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan valilik binamızın yanında yer alan iki katlı konağımızı, sanat galerisi ve sergi salonu olarak inşa edeceğiz. Bu bina kültürel faaliyetler için kullanılacak Ankara’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Ankara’da görev yaptığı için mutlu olduğunu belirten Vali Şahin, “Daha önceleri Kızılcahamam Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda da görev yaptım. Ankara birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olup, tarihi ve kültürel bir kimliği vardır. Hepsinden öte bir başkenttir. Burada valilik yapmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Bu hizmet sorumluluğu ve görev anlayışı içerisindeyim” dedi.

BAKMADAN GEÇME!