Ankara’da kalanlara sakin bir gezi rotası

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da kalanlara sakin bir gezi rotası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2024 11:48

Ramazan Bayramı’nda Ankaralıların bir kısmı tatili şehir dışında geçirmeyi tercih ederken bir kısmı da başkent Ankara’da kaldı. Başkentin çevre ilçeleri, kentin yoğun temposundan uzaklaşarak dinlenmek ve rahatlamak isteyenler için birçok seçenek sunuyor. İşte bayramı Ankara’da geçirenler için Ankara’nın çevresinden derlediğimiz 7 sakin rota...

Haberin Devamı

AYAŞ

Ankara’da kalanlara sakin bir gezi rotası

Ankara kent merkezine 58 kilometre uzaklıktaki Ayaş, sahip olduğu termal kaynaklar haricinde inanç turizmi, tarihi-kültürel alanlarıyla ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor. Aynı zamanda artık yamaç paraşütüyle de anılan ilçede Kumludoruk Tepesi’ne akın eden yamaç paraşütü tutkunları 350 metre yükseklikteki tepeden uçarak, Ayaş manzarasını havadan seyredebiliyor. Ayaş’ta Karakaya Kaplıcası ve Ayaş içmelerinin mineralli, radyoaktifli suları ile bu bayramda sağlıklı bir tatil geçirebilirsiniz. Ayaş domatesini de alışveriş listenize eklemeyi unutmayın.

BEYPAZARI

Ankara’da kalanlara sakin bir gezi rotası

Haberin Devamı

Kent merkezine 103 kilometre uzaklıkta olan Beypazarı’nda ister tarihi Beypazarı evleri arasında gezinti yapın ister İnözü Vadisi, Eğriova ve Tekke Yaylası’nda yürüyüşe çıkın. Pınarların oluşturduğu göleti ve doğa ile uyumlu ahşap evleri ile ziyaretçilere doğa ile baş başa kalma imkânı veren Eğriova Yaylası’nı ziyaret edip Dereli köyü civarında, volkanik çökeltilerin yağmur, su, rüzgâr gibi dış etkenlerle aşınması sonucu peribacalarını andıran oluşumları da görmeden ilçeden ayrılmayın. Beypazarı’nda havuç suyu, havuç lokumu ve Beypazarı kurusu, damağını şenlendirmek isteyenler için ise birebir.

BALÂ

Ankara’da kalanlara sakin bir gezi rotası

Ankara’nın güneyinde yer alan ve kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Balâ’da çam ormanlarıyla kaplı Beynam ormanlarını gezebilirsiniz. Son dönemde yapılan çalışmalarla modern bir mesire alanı haline getirilen Beynam ormanları mesire alanında kır gazinosu, tuvalet, çocuk oyun grubu ve otopark imkânı da bulunuyor. Uzun yıllardan beri koruma altına alınan Beynam ormanları, yaklaşık 420 çeşit bitkiyi içinde barındırıyor. Yürüyüş parkuru, yürüyüş patikaları ve dinlenme tesislerini kullanarak stres atabilirsiniz. İlçeye özgü olan Balâ tavası da denenmesi gereken lezzetlerden biri…

ÇAMLIDERE

Haberin Devamı

Ankara’da kalanlara sakin bir gezi rotası

Şehir merkezine 108 kilometre uzaklıkta olan Çamlıdere, ziyaretçilerine adeta Karadeniz tabiatını yaşatıyor. Yürüyüş yapmak ya da sessiz ve temiz bir ortamda iyi vakit geçirmek için Aluçdağı Milli Parkı’na ya da Çamkoru Milli Parkı’na gidebilirsiniz. Bunların yanında Kirazlı, Kapaklı, Tepebaş, Yağlıcaaluç Yaylası, Alakoç Yaylası, Benli Yaylası, Bakırlı Yaylası, Buğralar Yaylası, Yediören Yaylası ve dağları da doğal güzellikler açısından görülmeye değer yerler. Bayramda höşmerim tatlısını yemeden dönmeyin.

NALLIHAN

Ankara’da kalanlara sakin bir gezi rotası

Kent merkezine 134 kilometre uzaklıkta dağ ve tepelerle kaplı olan Nallıhan, ilçedeki evleri, Uyuzsuyu Şelalesi ve ormanlarıyla görülmeye değer. Fotoğraf tutkunu olanların da uğrak yerlerinden olan ilçede yer alan Kız Tepesi, çökelme ortamının özelliklerini yansıtan sarı, kahverengi ve kırmızı tabakaların üst üste gelmesiyle adeta renk cümbüşü sunuyor. Bünyesinde birbirinden farklı kuş türlerini barındıran Kuş Cenneti ile Nallıhan Yolu üzerindeki Sarıyar Barajı’nda manzaranın ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

ÇUBUK

Haberin Devamı

Ankara’da kalanlara sakin bir gezi rotası

Kent merkezine 41 kilometre uzaklıkta olan Çubuk’ta doğa ile iç içe zaman geçirebilirsiniz. Karagöl Tabiat Parkı’na giderek doğa yürüyüşü ya da trekking yapabilirsiniz. Yöre halkı tarafından ‘dipsiz’ olduğu söylenen göl nedeniyle Karagöl ismini alan tabiat parkı, doğal orman dokusu ve eşsiz manzarasıyla fotoğraf tutkunlarının da gözdesi. Rotanıza Hacılar Köyü Şelalesi’ni eklemeyi ve ilçenin yöresel lezzeti olan ‘Homaça’yı ve Çubuk turşusunu tatmayı unutmayın.

KIZILCAHAMAM

Ankara’da kalanlara sakin bir gezi rotası

Şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta olan Kızılcahamam, karaçam, sarıçam, kayın, meşe ve ardıç ağaçları ve her mevsim farklı görüntüler içermesiyle hem Ankaralıların hem de şehir dışından gelenlerin oldukça ilgisini çekiyor. Soğuksu Milli Parkı ve park içinde bulunan termal su kaynakları, trekking rotaları, kampçılık alanları, ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor. Öte yandan, Bolu-Gerede çıkışına yakın bir konumda bulunan Şahinler Tabiat Parkı da doğa yürüyüşleri, dağ tırmanışı, fotoğraf çekimi gibi ihtiyaçlara cevap verebilecek potansiyele sahip eşsiz bir güzelliğe sahip. İlçedeki kadınların el emeği olan Kızılcahamam bazlamasını da mutlaka alışveriş listenize ekleyin.

BAKMADAN GEÇME!