Ankara’ya Mozart evi

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya Mozart evi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2013 01:29

Piyanist Ilgın Salman ve piyanist Koray Okyay’ın kurdukları Mozarthaus Sanat ve Konser Evi Çankaya Nilgün Sokak’ta açıldı.

Haberin Devamı

Mozarthaus’un en büyük amacı Avrupa’da yaygın olan ev konserleri konseptini ülkemize taşıyarak, Klasik Batı Müziği ve caz dinleyicilerine bu tutkularını tüm varlıklarıyla yaşayabilecekleri, zevkli ve seçkin bir mekan sunabilmek. Bu kapsamda alışılagelmiş konser salonlarının aksine, sahne ile seyirci arasındaki mesafeyi ortadan kaldırarak, dinleyicilerin sanatçılarla içiçe olabilecekleri, küçük ikramlar eşliğinde haftalık olarak butik konserlerin düzenleneceği 25-30 kişilik bir konser salonu var.
Konser salonu, konservatuvar öğrencilerinin ve özellikle de akademisyenlerin sanatsal aktivitelerinde rahatlıkla kullanabilecekleri nitelikte. Konser etkinliklerinin yanısıra, Mozarthaus’ta altı yaş üstü çocuklar ve yetişkinler için piyano, keman, gitar, şan ve solfej dersleri de veriliyor.
Yabancı konuklar için İngilizce, Almanca ve İspanyolca enstrüman dersleri de mevcut.

Haberin Devamı

Konserler aralıkta başlıyor

Mozarthaus’un en büyük hedefi, özellikle çocukların, enstrüman öğrenmenin yanında, sanatla içiçe olabilecekleri zevkli bir ortamda, alanında uzman sanatçılarla birlikte müziğin ve sanatın büyülü dünyası ile tanışabilmelerini sağlamak.
Mozarthaus’da konserler aralık ayından itibaren başlayacak. Haftalık olarak klasik müzik ve caz konserleri düzenlenecek. Klasik müzik konserleri kapsamında resitaller, oda müziği konserleri ve şan geceleri yer alacak. Bunun yanında açıklamalı klasik müzik dinletileri, film müziği geceleri, yılbaşı konserleri gibi farklı organizasyonlar da programda yer alıyor. Konser programlarıyla ilgili her türlü detaya web sayfasından (www.mozart-haus.com) ulaşılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!