Ankara turizmine katkı sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Ankara turizmine katkı sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2023 15:12

ATO Başkanı Gürsel Baran, mart ayında ziyarete açılması planlanan 5 milyon yıllık Tulumtaş Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Baran, Tulumtaş’ın Ankara turizmine katkı sağlayacağını belirterek, “Ankara üstü örtülü hazine” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve ATO Eski Başkanı Salih Bezci, Gölbaşı Belediyesi’nin turizme kazandırmak için hazırlık çalışmaları yaptığı Tulumtaş Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek de ziyaret heyetine 5 milyon yıllık Tulumtaş Mağarası hakkında bilgi verdi.

‘ANKARA ÜSTÜ ÖRTÜLÜ HAZİNE’

ATO Başkanı Baran, mart ayında ziyarete açılması planlanan Tulumtaş Mağarası’nın Ankara turizminin en önemli figürü olacağını belirtti. Tulumtaş’ın Ankyra döneminin kanıtı olduğunu ifade eden Baran şöyle konuştu: “Ankara’nın eski isimleri arasında yer alan Ankyra ‘gemi çapası’ anlamına geliyor. Tulumtaş’tan alınan toprak örnekleri binlerce yıl önce bölgenin okyanus olduğunu gösteriyor. Ankara’nın Ankyra döneminin kanıtı olan Tulumtaş, Ankara turizminin en önemli figürü olacak. Tulumtaş Mağarası sarkıt ve dikitleriyle ilgi çekiyor ve Ankara turizminin gelişmesine katkı sağlayacak. Ankara üstü örtülü hazine, bu değerlerin gün yüzüne çıkartılması için hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Ankara turizmine katkı sağlayacak

BENZERİ LÜBNAN’DA

ATO Eski Başkanı Salih Bezci de Tulumtaş’ı ilk olarak 2011 yılında Ankara turizmine kazandırılması gereken yer olarak gündeme getirdiklerini söyleyerek, “Tulumtaş benzeri Lübnan’daki Jeita Grotto Mağarası’nı yıllık binlerce turist ziyaret ediyor. Bu anlamda Tulumtaş Mağarası’nın Ankara turizminin canlanmasına katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

HÂLÂ CANLI

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ise ziyaret heyetine şu bilgileri verdi: “Tulumtaş, bölgedeki yol yapım çalışmaları sırasında dinamit patlatması sonucunda ortaya çıktı. 2019 yılında Tulumtaş’la ilgili çalışma yürütmeye başladık. Yürüttüğümüz çalışmalar Tulumtaş’ın 5 milyon yıl öncesinde oluşmaya başladığını ortaya koyuyor. Sarkıt ve dikitlere ve içerideki hava ve su durumuna bakıldığında mağaranın canlı olduğunu görüyoruz.”

Haberin Devamı


Baran, Tulumtaş’ı Ankara turizmine kazandıran Gölbaşı Belediye Başkanı Şimşek’e ve kamuoyu gündemine ilk getiren ATO Eski Başkanı Salih Bezci’ye de teşekkür etti.



İŞLETMELER BİRBİRİNDEN AYRILMAMALI

ATO Başkanı Gürsel Baran, sanayi sektöründe daha önce gerçekleştirilen doğalgaz indirimi ile açıklanan elektrik indiriminin ticari işletmeler için de uygulanması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Elektrik ve doğalgaz faturalarının yüksekliği ticari işletmelerimiz açısından da problem. Sanayide bu iki girdi maliyetleri nasıl etkiliyor ise ticari işletmelerde de işletme giderlerini etkiliyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları işletme giderlerinin büyük bölümünü oluşturuyor. Özellikle hizmet sektöründe işletmelerimiz, fiyatları yükseltmemek ile fatura ödemek arasında sıkıntıya giriyor. Türkiye ekonomisi bir bütündür, işletmeleri birbirinden ayırmadan, sanayi işletmelerine uygulandığı gibi ticari işletmelere de indirimli doğalgaz ve elektrik tüketimi imkânı sağlanmalıdır.”

BAKMADAN GEÇME!