Ankara sağlık turizminde başkent olmaya aday

Güncelleme Tarihi:

Ankara sağlık turizminde başkent olmaya aday
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2021 02:07

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği’nin (ANTOD) Kasım Ayı Olağan Toplantısı’na katılarak, ATO olarak Ankara turizmini geliştirmek üzere yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Ankara’nın, sağlık, fuar ve kongre turizmi alanında gelişmeye çok uygun bir şehir olduğuna dikkat çeken Baran, sağlık turizmini geliştirmeye yönelik yürüttükleri Hizmet Sektörünün Rekabet Gücünün Artırılması Projesi’nin (HİSER) detaylarını paylaştı. Baran, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ankara sağlık, fuar ve kongre turizmi alanında gelişmeye uygun bir şehir, hatta sağlık turizminde de başkent olmaya aday. Bu alanda önemli bir avantajı var fiyatları rekabet edebilir seviyede. Şehrimizde halen 129 sağlık turizmi belgeli muayenehane, özel poliklinik, tıp merkezi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile kamu ve özel hastanelerinde sağlık turizmi yapılabiliyor. Ankara Ticaret Odası olarak HİSER Projesi’ni hayata geçirerek sağlık turizmini geliştirmeyi hedefledik.

TURİST SAYISINDA ARTIŞ GÖRECEĞİZ

3 yıl sürecek proje boyunca, önce hizmet sektörü yani acenteler ve sağlık kuruluşlarımızın kurumsal kapasitesiyle ilgili iyileştirme çalışmaları yapılacak. ATO üyesi işletmelerden oluşturulan kümenin uluslararası pazarda rekabet edebilir hale gelmesine yönelik önce ihtiyaç analizi yapılacak sonra da eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek. Proje sürecinde acenteler aracılığıyla şehrimize gelen ve sizlerden sağlık hizmeti alan turist sayısında önemli artışları hep birlikte göreceğiz.”

Ankara sağlık turizminde başkent olmaya aday

ANTOD Başkanı Atilla Aytun, ATO Başkanı Baran’a kente katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!