Ankara’nın çöpü Zürih’e servet oldu

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın çöpü Zürih’e servet oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 00:00

İsviçre’nin tanınan işadamlarından Zürih kentinde oturan, Türk İsviçre iş konseyinin aktif üyelerinden Hans von Meiss, servetinin önemli bölümünü Mamak çöplüğünden kazandığını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Bern Büyükelçiliği, Ticaret Müşavirliği’nin ev sahipliğinde Türk İsviçre İş Konseyi tarafından, Türk Ekonomi Bakanlığı ile ortak olarak düzenlenen toplantıda bir sunum gerçekleştiren Hans von Meiss, iş yapmak isteyen yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Türkiye’de iş yapılacak ortağın önemine değinen von Meiss, kendisini bu konuda çok şanslı gördüğünü belirterek, şöyle dedi:
“Eğer Türkiye’deki iş ortağım Ali Kantur’u tanımamış olsaydım bu başarıyı yakalayamazdım. Bankacılık dahil pek çok işe el attım, demir çelik ticareti yaptım. Servetimin önemli bir kısmını Adana ve Ankara Mamak çöplüklerinin geri dönüşüm işinden kazandım.”

TÜRK ÇÖPLÜĞÜNE ÇOK ŞEY BORÇLUYUM

Türkiye’deki ortağı Ali Kantur ile 2000’li yılların başında işbirliği yaptığını ve ITC Katı Atık Yönetimi firmasını kurduklarını söyleyen Hans von Meiss, şöyle devam etti:
“Pek çok iş denememe karşın hiçbir işimde hem bu kadar çok kazanmadım hem de işime bu kadar çok sevgi ile bağlanmadım. Bu nedenle Türkler’e ve Türk çöplüğüne çok şey borçluyum. Ankara ve Adana’da kurduğum geri dönüşüm tesislerinde bölge insanına iş imkanı da sunduk. Eskiden kokudan geçilmeyen, insanların yolunu değiştirdikleri yerlerde şimdi sebze yetiştiriyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!