Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan: ‘Mansur Yavaş’a güven geriledi’

Güncelleme Tarihi:

Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan: ‘Mansur Yavaş’a güven geriledi’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2023 15:37

* AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, ellerindeki son veriler ve saha raporlarına göre ABB Başkanı Mansur Yavaş’a olan ‘vatandaş güven oranının’ yüzde 50’lerden gerileyerek, yüzde 47’lere kadar düştüğünü söyledi. * Vatandaşın kendilerinden yerel öncelikli, dokunabileceği bir aday ve ‘Ankaralı’ bir başkan isteğini de belirten Özcan, “Bugün kim aday olursa olsun, Yavaş’ın karşısında büyük bir oy oranıyla kazanacak” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin düzenlediği ‘Anadolu Soruyor’ sohbetinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, “Seçimleri yüksek oranda kazanacağız” şeklinde yeni bir açıklaması olduğunu, ancak kendilerindeki veri ve saha raporlarının bu iddianın aksini gösterdiğini ifade eden Özcan, Ankaralıların Mansur Yavaş’a olan güven oranının yüzde 50’lerden gerileyerek, yüzde 47’lere düştüğünü söyledi. Özcan, Ankara’da, Yavaş’a olan güvendeki düşüşün nedenini ise şöyle değerlendirdi: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Ankara’da yapması gerekenleri, vermiş olduğu sözleri, yapamadığı icraatları... Baktığınızda vatandaş, bundan dolayı Mansur Yavaş’ın oluşturmuş olduğu o havayı, rüzgârı indirmiş oldu. Çünkü Ankara’da hakikaten değişen bir şey yok. Sadece sosyal medyadan, ajanslardan bir-iki tane tweet atarak popülarite siyaseti izleyerek devam ediyor. İşleri güçleri, ‘Bizi engelliyorlar, bizi çalıştırmıyorlar...’ Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’na yakışmıyor. Biz istiyoruz ki Ankara’da algıdan çok, icraat yapılsın.” Mansur Yavaş’ın, “Yapamıyor desinler, çalıyor demesinler” şeklindeki söyleminin hatırlatılması üzerine, “Çalıp çırpmamak senin zaten asli görevin. Bunlar bir şey yapamayınca böyle bir şeye sığınıyorlar” yorumunu yapan Özcan, AK Parti döneminde ‘yatırımları gerçekleştirme (bütçe performansı)’ açısından 30 büyükşehir arasında Ankara’nın 10’uncu sırada olduğunu, geçen sene 26’ncı bu sene ise 27’nci sıraya gerilediğine dikkat çekti. Özcan, “Asıl tabloyu bize bu rakam gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan: ‘Mansur Yavaş’a güven geriledi’

VATANDAŞ, DOKUNABİLECEĞİ ADAY ‘ANKARALI’ BİR BAŞKAN İSTİYOR

2019 yerel seçimlerinden bu yana geçen dört buçuk yıllık süreci, “Ankara’nın heba olan yılları” diye özetleyen AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, öncelikli mottosunun, ‘kendi il başkanlığı döneminde kaybedilen Ankara’yı kazanmak’ olduğunu söyledi. Özcan, nasıl bir aday belirleyeceklerini ise şöyle anlattı: “Bizim derdimiz, isimden ziyade seçmen, bizden profil olarak ne istiyor, ne bekliyor? Aday profili olarak nasıl bir aday görmek istiyor? Bunların şemaları da yaptığımız anketlerde çıkıyor. Vatandaş, daha çok yerel bazda, dokunabileceği aday istiyor, Ankaralı bir başkan istiyor. Bizim birçok başarı hikâyesi olan belediye başkanımız var. Hep dediğimiz gibi ‘Belediye işi gönül işidir.’ İnşallah, il başkanlığım döneminde Ankara’yı tekrar kazanmak istiyorum. Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda, geri bildirimler doğrultusunda bir aday belirleyeceğiz. Biz aday belirlemediğimiz halde anketlerde berabere gidiyoruz ama biz adayımızı belirlediğimiz zaman bu sonuç değişir. Bugün, ABB için kim çıkarsa çıksın Yavaş’ın oy oranını aşağı çekecek potansiyeldedir. Ben iddiamı yeniliyorum. Bugün kim aday olursa olsun, parti dışından da biz bir ismi aday belirleyelim, o bile Yavaş’ın karşısında büyük bir oy oranıyla kazanacak. İnşallah 1 Aralık’a kadar adayların isimleri açıklanır.”

BAKMADAN GEÇME!