Ankara’dan Bodrum’a bale çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Ankara’dan Bodrum’a bale çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:43

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başlıyor. Festival kapsamında Ankara Devlet Opera ve Balesi, Tango’s isimli programda festival izleyicisi ile buluşacak.

Haberin Devamı

Sanatseverlerin karşısına zengin bir program ve büyüleyici performanslar ile çıkan 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 19 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’den ve dünyadan seçkin bale yapıtlarını Bodrum Kalesi’nin tarihi atmosferinde izleyicilerin beğenisine sunacak. Bu yıl sanatseverlere 6 bale prodüksiyonunun 9 seçkin temsili ile unutulmaz anlar yaşatacak olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin dünyaca ünlü yabancı konukları; İspanya’dan ünlü Flamenko ustaları Carlos Saura Flamenko Hoy Gösteri Topluluğu ile Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu olacak.

AÇILIŞI ÇALIKUŞU YAPACAK

Festivalin açılışı 19 Temmuz Cumartesi gecesi, Türk edebiyatında çığır açan büyük yazar Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eseri Çalıkuşu ile olacak. Usta koreograf Merih Çimenciler’in aynı adla baleye uyarladığı “Çalıkuşu” balesi, ulusal çalgılarımızla icra edilen Türk Sanat Müziği eşliğinde Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneleniyor. Festivalin İspanya’dan gelen konukları, ünlü İspanyol sinema yönetmeni, senarist, aktör ve yapımcı Carlos Saura’nın adını taşıyan Carlos Saura Flamenko Hoy Gösteri Topluluğu, 23 Temmuz Çarşamba gecesi seyircinin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

AFİFE JALE’NİN HAYATI

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konulan “Afife” 26 Temmuz Cumartesi gecesi sahne alacak. Eser; 1919 yılında Müslüman Türk kadınlarının sahneye çıkmasının yasak olduğu bir dönemde, bütün olumsuzluklara karşın sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadını olan Afife Jale’nin hayatı üzerine kurulu olan bir modern bale prodüksiyonu. 29-30 Temmuz’da iki temsille sanatseverler, ülkemizde konusunu peygamberler döneminden alan İslâm tarihi içerikli ilk bale olan “Kerbela” balesini izleme olanağı bulacaklar. Eser, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneleniyor.

ÜÇLÜ BALE

2 Ağustos Pazar gecesi ise Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Tango’s adlı program, festival izleyicisi ile buluşacak. Üç bölümden oluşan programda 5Tango’s, Bolero ve Entre Dos Aguas adlı koreografiler izlenebilecek. Festivalin kapanışındaki son iki temsilin sahibi Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu olacak. Natalia Kasatkina ve Vladimir Vasilyov’un kurucusu olduğu, Rusya’nın 3 önemli bale topluluğundan biri olan yabancı konuk topluluk, Alexandre Dumas’nın ölümsüz romanı Kamelyalı Kadın’ı büyük Rus ekolüyle bale sahnesine aktaracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!