Ankara bayrama hazır

Güncelleme Tarihi:

Ankara bayrama hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 14:12

ABB, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Başkent 153, ASKİ, Ankara İtfaiyesi ve Ankara Zabıtası 7/24 mesai yapacak. EGO Genel Müdürlüğü’ne ait toplu taşıma araçları da yarın sabah saat 06.00’dan 12 Temmuz Salı günü akşam saat 24.00’e kadar ücretsiz olacak.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), başkentlilerin Kurban Bayramı’nı huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı. ABB, kapsamlı temizlikten gıda denetimine kadar birçok noktada çalışma gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, bayram öncesi başkentlilerin huzur içinde alışveriş yapabilmesi amacıyla Ulus Hali’nde meyve, sebze, balık ve kasap dükkanlarında reyon temizliği, etiket ve kılık kıyafet konularında denetim yaparak hal esnafına gerekli uyarı ve ihtarlarda bulundu.

Ankara bayrama hazır


AŞTİ’DE DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Zabıta, bayram öncesi yolcu yoğunluğunun yaşandığı AŞTİ’de denetimlerini artırdı. Zabıta, şehirler arası otobüslerin bagajları, yolcu listeleri ve çalışma belgelerini tek tek kontrol ederken, bayram boyunca vardiyalı 7/24 çalışacak olan BUGSAŞ güvenlik de AŞTİ’de şu tedbirleri uygulayacak:

-Yeterli sayıda görevli ile fiziki güvenlik tedbirleri alınarak 7/24 kamera merkezinden takip yapılacak.
-Giriş-çıkış fiziki kontrollerin yanı sıra x-ray cihazlarından da vatandaşların güvenlik kontrolü sıkı denetimle sağlanacak.
-Danışma hizmetleri ve kayıp eşya bürosu da 7/24 personeliyle hizmet verirken, tesiste temizlik ve hijyen kurallarının uygulanmasındaki hassasiyet bayram süresince de devam edecek. ABB Zabıta Daire Başkanı Rıfkı Demircan, “Vatandaşlarımızın özellikle otobüs biletlerini AŞTİ içerisinde bulunan yazıhanelerden almasını tavsiye ediyoruz” uyarısı da yaptı.

Ankara bayrama hazır


MEZARLIKLARA RİNG SEFERLERİ ARTTI

Mezarlıklar Daire Başkanlığı da merkez ve ilçe mezarlıklarının tamamında Kurban Bayramı öncesi temizlik çalışması yaparak mezarlıkları ziyarete hazır hâle getirdi. Mahalle (köy) mezarlıklarına merkez mezarlıklardan takviye temizlik araç ve ekipmanları gönderilirken, ziyaretlerde yaşanılacak olası yoğunluk nedeniyle bayram süresince mermer ve çiçek esnafı mezarlık alanlarına alınmayacak. EGO Genel Müdürlüğü, Karşıyaka Mezarlığı’nda 4, Sincan-Cimşit Mezarlığı’nda 2 ve Ortaköy Mezarlığı’nda 1 olmak üzere toplam 7 solo EGO otobüsü ile 08.00-18.00 saatleri arasında ring hizmeti vererek sefer sayılarını arttıracak. Merkez mezarlıklarda ayrıca bayram süresince, ANFA güvenlik sayısı arttırılacak, zabıta ekiplerinin sayısı arttırılacak, trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla valilik ve emniyet ile irtibata geçilerek talep edilen noktalarda polis ekipleri mezarlık içerisinde bayram sonuna kadar hizmet verecek.

Ankara bayrama hazır


BİRİMLER 7/24 MESAİ YAPACAK


Başkent 153 bayramda da vatandaşların taleplerinin en kısa sürede çözülmesi için 7/24 esasına göre mesai yapacak. Ankara İtfaiyesi de ilçelerle birlikte toplam 46 istasyonda yangın ve kaza gibi durumlara müdahale için hazır olacak. Vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden itfaiyeye ihbarda bulunabilecek. ASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı bin 255 kişilik ekip, arife günü dâhil Kurban Bayramı boyunca başkentlilere kesintisiz hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar, mekanik sayaç işlemleri için “(0312) 616 19 19” ve “(0312) 616 19 20” numaralı hattı, kartlı sayaç işlemleri için ise “(0312) 616 10 00” numaralı hattı arayabilecek. Genel Müdürlük, Elmadağ, Akyurt, Kalecik, Kahramankazan, Temelli, Kızılcahamam, Çamlıdere, Polatlı, Beypazarı, Nallıhan, Güdül, Çubuk, Haymana, Şereflikoçhisar ile Balâ abone ve tahsilat birimleri 12-14 Temmuz 2022 tarihleri arasında hizmet vermeye devam edecek. Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Asfalt Şube Müdürlüğü ekipleri de arife dahil bayramın 1’inci ve 2’nci günü gündüz 150, gece 75 personel ile nöbet tutacak. Bayramın 3’üncü ve 4’üncü günü ise tüm personel sahada çalışmalarına devam edecek.

HALK EKMEK BÜFELERİ KAPALI

Kent Estetiği Daire Başkanlığı, bayramda da mesai yapacak. Kent Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü bayram öncesinde 600 personel ve 55 araç ile 7/24 esasıyla çalışırken, bayramda da yaklaşık 496 personel sahada görev alacak. Katı Atık Koordinasyon Şube Müdürlüğü de bayram süresince Gölbaşı, Altındağ, Pursaklar, Çankaya, Mamak ilçelerinde bulunan transfer istasyonlarından toplam 6 bin 270 ton ‘Evsel Atık Transfer Hizmeti’ gerçekleştirecek. Çalışmalar toplam 117 personel ile yürütülecek. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ise Kurtuluş Parkı Sokak Hayvanları Sağlık Merkezi’nde 7/24, Sincan Geçici Bakımevi’nde 08.00-20.00 saatleri arasında, Gölbaşı Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi’nde(KISAMER) 08.00-16.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek. Bayram boyunca ayrıca ücretsiz hasta nakil araçları ile ambulans hizmeti de kesintisiz devam edecek. 9-12 Temmuz tarihleri arasında şehir genelindeki 422 Halk Ekmek Satış Büfesi kapalı olacak.

Ankara bayrama hazır


EGO’YA AİT ARAÇLAR BAYRAMDA ÜCRETSİZ

Haberin Devamı

Başkentliler, yarın sabah saat 06.00’dan 12 Temmuz Salı günü akşam saat 24.00’e kadar EGO’ya ait toplu taşıma araçlarından (otobüs, metro, ANKARAY ve teleferik) ücretsiz yararlanabilecek. EGO otobüslerinin güncellenen hareket saatleri ile güzergâhlarına EGO CEP’te mobil uygulamasından ve ‘www.ego.gov.tr’ adresinden ulaşılabilecek. Saha denetim sorumluları ile Otobüs Filo Takip ve Raylı Sistem Kontrol Merkezleri tarafından anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre, vatandaşların mağdur olmamaları için ilave otobüs ve tren servisleri konulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!