Ankara Antikacılık'tan Bahar Müzayedesi

Güncelleme Tarihi:

Ankara Antikacılıktan Bahar Müzayedesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 11:35

Ankara Antikacılık'tan Bahar Müzayedesi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANKARA Antikacılık tarafından çok sayıda objelerin arasından özenle seçilen 348 sanat ve antika değeri bulunan eserleri, 8 Mayıs Pazar günü saat 14.00'de Ankara Antikacılık Müzayede Sergi Salonu'nda sanat severlerin ilgisine sunulacak. Muhsin Önder tarafından yönetilecek müzayedede modern Türk resminin seçkin imzalarından oluşan eserler yeni sahiplerini bulacak.
2007 yılından beri yılda iki kez yaptığı önemli müzayedelerle adını ulusal ve uluslararası düzeyde duyuran Ankara Antikacılık, 'Bahar Müzayedesi' ile sanat sezonunu kapatacak. Müzayedede Modern Türk resim sanatının seçkin imzaları arasında yer alan ressamlardan Orhan Peker'in 'At Başı' isimli yağlı boya tablosu 40 bin TL'den satışa sunulacak. Cihat Burak'ın 'Meyhane', Burhan Uygur'un 'Anne ve Çocuk', Ömer Uluç'un soyut figüratif ve nü temalı eserleri, geleneksel süsleme ve el sanatlarından kendi öz yorumlarıyla eserlerine aktaran Eren Eyüpoğlu'nun 'Salı Pazarı' adlı 1986 tarihli eserleri, Abidin Elderoğlu'nun aile koleksiyonundan gelen dört eseri ile klasik döneme ait bir peyzajı da müzayedenin öne çıkan eserleri arasında yer alıyor.
Müzayedede dünyaca ünlü ressam Fikret Mualla'ya ait 3 adet tablo da yer alıyor. Sanatçının 40x54.5 cm. boyutlarındaki 1957 tarihli 'Barda Oturanlar' adlı tablosu 35 bin TL ile satışa sunulurken, aynı ressamın 'Filamingolar' isimli eseri 8 bin TL'den yeni koleksiyonerlerini arayacak.
MÜCEVHER KOLEKSİYONU
Müzayedede birbirinden değerli parçalardan oluşan bir mücevher koleksiyonu da yer alıyor. Mücevherler arasındaki en değerli parça olan, platin montürü yaklaşık 9-13 karat farklı kesim pırlanta taşlarla bezenmiş Avrupa yapımı broş 32 bin TL başlangıç fiyatı ile artırıma sunulacak. Koleksiyonda ayrıca, safir, inci ve pırlanta taşlarla bezeli farklı formlarda beş adet yüzük ve üç adet broş mücevher severlerin ilgisini çekecek antikalar arasında.
GÖRSEL ŞÖLEN SUNULACAK
Müzayedede geniş bir yelpazeden oluşan tablo koleksiyonu da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Klasik Türk resminin öncü isimlerinden Feyhaman Duran'ın 1953 tarihli natürmort çalışması 75 bin TL ile artırıma çıkacak. 53 x 64 cm. boyutlarındaki bu yağlı boya eser de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 'Mevlana Celaleddin-i Rumi Türbesi Ve Galata Mevlevihanesi' konulu ve 1802 tarihli anonim tablo ise 20 bin TL ile satışa sunulacak. İbrahim Safi'nin 'Kış Peyzajı', Türk izlenimcileri olarak adlandırılan kuşağın en önemli temsilcilerinden biri olan Hasan Vecih Bereketoğlu'nun 'Kurbağalı Dere' adlı tablosu, Ali Avni Çelebi'nin 'Kayıklar'ı, Şefik Bursalı'nın 'Kumla' adlı peyzajı, Nuri İyem'in adıyla özdeşleşen 'Köylü Kızı' konulu çalışmalarının güzel bir örneği, Turan Erol'un 'Bodrum' adlı eseri, Nuri Abaç'ın 'Arazöz' ve 'Hacivat-Karagöz'ü ile Mehmet Pesen'in 'Köy Meydanı' da müzayedenin diğer öne çıkan eserleri arasında yer alıyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!