Ankara 2 No’lu Barosu’ndan Dayanışma ve Anma Programı

Güncelleme Tarihi:

Ankara 2 No’lu Barosu’ndan Dayanışma ve Anma Programı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2024 17:13

Ankara 2 No’lu Barosu, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde depremzede avukatların da katılımıyla Dayanışma ve Anma Programı düzenledi.

Haberin Devamı

6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde deprem bölgesinden Ankara 2 No’lu Barosu’na naklen gelen avukatların ve depremde yakınlarını kaybeden avukatların katılımıyla ‘Dayanışma ve Anma Programı’ düzenlendi. Keçiören Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda avukatlar depremle ilgili anılarını paylaştı. Duygusal anların yaşandığı programda konuşan Ankara 2 No’lu Barosu Başkanı Avukat Sabri Hafif, “Huzur ve güven içinde yaşayabilmemiz için daima güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın en önemli şartı milletçe dayanışma, birlik ve beraberlik içinde bulunmaktır. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, bolluk ve bereket vardır. Bugün, her zamankinden daha fazla bir arada olmaya ihtiyacımız olduğu bilinciyle gerçekleştirdiğimiz programımızda sizlerle bir arada olmanın bizim için çok önemli olduğunu ifade etmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara 2 No’lu Barosu’ndan Dayanışma ve Anma Programı

Hafif, konuşmasında ailesinin Hatay’da yaşadığını, deprem anından itibaren hem şahsi hem de baro olarak seferber olduklarını, meslektaşlarının takip ettikleri dosyalarda sorun yaşamamaları için ivedilikle Adalet Bakanlığı ile iletişime geçerek çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Baro olarak çok sayıda yardım aracıyla deprem bölgesine gittiklerini ve yardımları ulaştırdıklarını kaydeden Hafif, naklen baroya gelen ve geçici süre Ankara’da ikamet etmek zorunda kalan meslektaşlarıyla dayanışma içerisinde hareket ederek kendilerine yardımcı olduklarını vurguladı.

Baro nezdinde Deprem ve Kentsel Dönüşüm Hukuku Komisyonu’nu kurarak bundan sonra böylesine acı tablolar ile karşılaşmamak adına hukukçular olarak üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeye büyük bir gayret gösterdiklerini söyleyen Sabri Hafif, toplumun her kesimine yön göstermeye çalıştıklarını ifade ederek “Bu acıyı birebir yaşayan meslektaşlarımızın acısını bir kez daha paylaşıp kaybettiğimiz insanlarımıza, meslektaşlarımıza, hukuk çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Programa Baro Başkan Yardımcısı Avukat Handan Kurt, Baro Saymanı Avukat Nuray Baynazoğlu Çam, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Ahmet Günenç ve Avukat Halil Kılıçkaya da katıldı.

Ankara 2 No’lu Barosu’ndan Dayanışma ve Anma Programı

BAKMADAN GEÇME!