Ankapark'ta hedef 23 Nisan

Güncelleme Tarihi:

Ankaparkta hedef 23 Nisan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 15:16

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki akşam gerçekleştirilen oturumunda Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşkar EGO ve ASKİ’nin 2016 yılı kesin hesap bütçeleri görüşüldü.

Haberin Devamı

Meclis’in ana gündem maddesi ise Ankarapark’ın açılış tarihi oldu. Oturumda söz alan CHP ve MHP grupları Ankapark için yapılan harcamaları ve bitiş tarihini sordu. Projeye karşı durmadıklarını ve desteğe hazır olduklarını belirten MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek, “Ankapark ne zaman açılacak bunu öğrenmek istiyoruz” derken, CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, projenin 2017 ağustos ayında tamamlanacağının söylenmesine karşın açılış tarihinin kesinlik kazanmadığını belirterek, “Projenin 2013’te başladığını hepimiz biliyoruz. Bunun ne zaman biteceğini sorduğumda ‘Ağustos’ söylenmişti ama kesinlik kazanmadı. Bu konuda ne zaman açılacağı ve ne kadara mâl olduğu konusunda bilgi alabilirsem sevineceğim” ifadelerini kullandı. Soruları yanıtlayan Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez Ankapark’ın açılış tarihi olarak 23 Nisan 2018’i hedeflediklerini kaydetti. Ölmez şöyle devam etti, “Ağustos ayı itibariyle ilgili daire başkanımız tarih olarak biz yetiştiririz, biter diyor. Ancak yine siyasi otorite olarak 23 Nisan’ı hedefliyoruz ancak devlet büyüklerinin açılışa katılmasını arzu ederiz. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın takvimini de dikkate almak zorundayız.”

Haberin Devamı

HAYVANAT BAHÇESİ YENİDEN AÇILACAK

Öte yandan CHP’li Yılmazkaya’nın Ankapark inşaatından etkilenmemeleri geçici olarak farklı illere gönderilen Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların durumunu sorması üzerine Ölmez, “Çalışma bitince hayvanlar tekrar oraya alınacak ve çeşitliliği zenginleştirilecek” dedi.

BÜYÜKŞEHİR, ASKİ VE EGO HESAPLARI KABUL EDİLDİ

Büyükşehir EGO ve ASKİ 2016 mali yılı kesin hesap raporlarının okunduğu Meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesi gelir rakamları 5 milyar 535 milyon 777 bin, gider rakamları 5 milyar 337 milyon 619 bin lira, bütçenin gerçekleşme oranı da yüzde 96,85 oldu. EGO Genel Müdürlüğü’nün gideri 993 milyon, gelir 668 milyon lira olarak açıklandı. EGO’nun bütçe açığı vermesinin nedeni olarak, kâr amacı gütmeden, vatandaşların ihtiyacı doğrultusunda kamu görevi yapmasından kaynaklandığı ifade edildi. ASKİ’nin 2016 mali yılına ait kesin hesaplarında da gelir 2 milyar 281 milyon 453 bin TL, gider ise 2 milyar 201 milyon 621 bin TL oldu. Görüşmeler sonunda yapılan oylamalarda, Büyükşehir, ASKİ ve EGO’nun 2016 mali yılı kesin hesapları, Meclis tarafından oy çokluğuyla onaylandı.

BAKMADAN GEÇME!