Amca yeniden yerinde

Güncelleme Tarihi:

Amca yeniden yerinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2020 12:57

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı ‘Kızılay Değişim Projesi’ çalışmaları sırasında kaldırılan Yüksel Caddesi’nin simgelerinden ‘ayakta duran amca heykeli’, Hürriyet Ankara’nın haberinin ardından ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Çalışmaların tamamlanmasının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen yerine konulmadığı için vatandaşların “Nerede” diyerek merak ettikleri heykel, Çankaya Belediyesi ekiplerince dün caddeye koyuldu. Heykel, yıllardır dikili olduğu eski yerinde havalandırma sistemleri bulunduğu için caddenin farklı bir noktasına yerleştirildi. Bakımdan geçirildiği anlaşılan heykelin geri geldiğini görenler, “Oturan teyze heykeli gibi bunun da kaybolduğunu düşünmeye başlamıştık. Çok sevindik. Belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz” dedi.

TAŞDELEN TWEET ATTI

Heykelin yeniden caddeye dönüşünü, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de sosyal medyadan duyurdu. Taşdelen, Twitter hesabından heykelin fotoğrafıyla birlikte yaptığı paylaşımda, “Amcamız Yüksel Caddesi’ne geri döndü” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘BULUNMAZSA, YENİSİNİ YAPTIRIRIZ’

Diğer yandan kavuşamayan ve yıllardır birbirlerini bekleyen iki aşığı tasvir eden ‘ayakta duran amca heykeli’nin çifti olan ‘oturan teyze heykeli de 2015’te çalınmıştı. O dönem Hüriyet Ankara’ya açıklamada bulunan Çankaya Belediyesi yetkilisi, “Emniyet yetkililerinin çalışmaları devam ediyor. Kısa zamanda bulunmasını umuyoruz. Eğer heykel ortaya çıkmazsa, Çankaya Belediyesi olarak esnafla istişare edip, yenilerini yaptırmak için çalışma başlatırız” ifadelerini kullanmıştı.

Amca yeniden yerinde

Hürriyet Ankara, heykelin uzun süredir ortada olmayışını, önceki günkü “Teyzeden sonra amca da kayıp” manşetiyle gündeme getirmişti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!