Amatörün abisi sonsuzluğa uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Amatörün abisi sonsuzluğa uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2021 02:39

Meslek hayatı boyunca, başta futbol olmak üzere amatör branşların tanıtılması, geliştirilmesi ve yüceltilmesi adına büyük çaba harcayan deneyimli gazeteci için düzenlenen törene yüzlerce seveni katıldı.

Haberin Devamı

Ankara sporundan, derin izler bırakan bir Ali Öcal geçti. Gazetecilik mesleğine 1977 yılında matbaa işçiliğinden başlayan, Ankara’nın geçmişteki yazılı basının merkezi olan Rüzgârlı Sokak’ta, dönemin ulusal gazeteleri için yerel amatör haberler yapan Öcal, önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ali Öcal için ömrünü adadığı 19 Mayıs Dış Sahalar’da bir tören düzenlendi.
63 yaşında yaşamını yitiren, Ankara basının önemli ve sevilen isimlerinden, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Üyesi Ali Öcal için düzenlenen törene, gazeteci arkadaşları, Ankara’nın profesyonel ve amatör kulüplerinin yetkilileri, spor federasyonlarının yöneticileri, amatör sporcular, hakemler, iş ve siyaset dünyasından yüzlerce kişi katıldı. Öcal, meslek hayatı boyunca, başta futbol olmak üzere amatör branşların tanıtılması, geliştirilmesi ve yüceltilmesi için büyük çaba harcadı.

ADI DIŞ SAHAYA VERİLECEK

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, törende yaptığı kısa konuşmada göz yaşlarına hakim olamadı. Kandazoğlu, “Kendisiyle 22 yıldır abi-kardeş ilişkimiz var. Bu camiaya girmemde, kabullenmemde çok emeği olmuştur. Allah rahmet eylesin” dedi. Kandazoğlu, amatör futbolun Ali Öcal’ın hayatının bir parçası olduğunu, her zaman kendisini amatör sahalarda gördüklerini ve bundan büyük gurur duyduklarını belirtip, “19 Mayıs Dış Sahalar’daki mesaisi hiç bir zaman bitmezdi. Bizim için her zaman ayrı bir yere ve değere sahipti. 19 Mayıs 1 Nolu Dış Saha’ya Ali Öcal’ın adının verilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şube Başkanı Ercan Ata da hem bir meslektaşını hem de bir dostunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirtip, “Her zaman amatör sporların daha iyi olması için çalışır, bizlerle fikirlerini paylaşırdı. Onun amatör sporlarla ilgili projelerini yerine getirmek için, dernek olarak destek vereceğiz” dedi.
Ali Öcal’ın cenazesi, memleketi Çamlıdere’de, Merkez Camisi’nde ikindi vaktini müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor kulüpleri, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları, Öcal için taziye mesajları paylaştı.

Haberin Devamı

Amatörün abisi sonsuzluğa uğurlandı


ALİ ÖCAL KİMDİR

Haberin Devamı

Ali Öcal, 1958 yılında Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada yaptı. Liseyi Kızılcahamam ve Ankara Yıldırım Beyazıt Lisesi’nde okudu. Amatör olarak Ankaragücü’nde futbol oynadı. Amatör takımlarda antrenörlük yaptı. Anayurt, Star, Sabah ve Habertürk Gazetelerinde uzun yıllar çalıştı. Bir dönem kendi gazetesini çıkardı. Bir çok televizyon kanalı ve radyoda programlar hazırladı. Paneller, söyleşiler düzenledi. Federasyonlar, kulüpler, sivil toplum kuruluşlarından sayısız ödül kazandı. Çamlıdere ve Doğa Dostları Derneği’nin kurucu başkanlığını yaptı. Sürekli basın kartı sahibi olan Öcal, 2 çocuk babasıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!