Altıparmak ilk sınavda

Güncelleme Tarihi:

Altıparmak ilk sınavda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 01:15

Oynadığı son 5 maçı kaybeden ve sıkıntılı bir süreçten geçen kırmızı-siyahlılar, bugün yeni bir sayfa açma hedefinde. Konya BŞB Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi, hakem Özgür Yankaya yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 23. haftasında bugün İttifak Holding Konyaspor’a konuk olacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Özgür Yankaya yönetecek. Gençlerbirliği, yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak yönetiminde ilk maçına çıkacak.
Ligde son 5 maçını kaybeden kırmızı-siyahlılar, Teknik Direktör Mustafa Kaplan ile yollarını ayırmıştı. Başkent temsilcisi, Süper Lig’de 19 puanla küme düşme hattında yer alıyor. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşma 0-0 bitmişti.

SON DÖNEM TAKIM İÇİN OLDUKÇA SIKINTILI GEÇTİ

Gençlerbirliği’nin konuk ettiği son 10 Süper Lig maçını kaybetmeyen Konyaspor (5 galibiyet - 5 beraberlik), son yenilgisini 2005-2006 sezonunda aldı (0-3)
Konyaspor ile oynadığı son 4 Süper Lig maçında mağlup olmayan Gençlerbirliği (2 galibiyet - 2 beraberlik), rakibine karşı daha uzun bir yenilmezlik serisini sadece bir kez yakaladı (Ocak 1990-Kasım 1991 arasında 5 maç)
Süper Lig’de oynadığı son 4 karşılaşmayı kazanamayan Konyaspor (1 beraberlik - 3 yenilgi) bu sezon 5 maçlık bir galibiyet hasreti yaşamadı.
5 maçtır sahadan puansız ayrılan Gençlerbirliği, tek sezonda daha uzun bir yenilgi serisini en son 2000-2001 sezonunda yaşamıştı (7 maç)
Ankara takımlarını konuk ettiği son 11 Süper Lig maçını kaybetmeyen Konyaspor (5 galibiyet - 6 beraberlik) bu karşılaşmaların yedisinde kalesini gole kapattı ve sadece 4 gol yedi.

TEKNİK ADAMIN İLK MAÇLARDA ŞANSI TUTMUYOR

Bu sezon en az Süper Lig maçında açılış golünü atan 4 takımdan ikisi Konyaspor ve Gençlerbirliği (6; Denizlispor ve Yeni Malatyaspor ile birlikte)
2020-2021 Süper Lig sezonunda Gençlerbirliği ve Konyaspor’dan (7) daha fazla kafa golü yiyen tek takım Yeni Malatyaspor (8)
Konyaspor’un Süper Lig’de Gençlerbirliği filelerine gönderdiği son 5 golün üçünde Nejc Skubic’in doğrudan katkısı var (2 gol - 1 asist)
Gençlerbirliği’nin Süper Lig’de attığı son 5 golün 4’ünü kaydeden Robert Piris da Motta, bu 4 golü de penaltı noktasından buldu.
Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak, daha önce çalıştırdığı iki takımın (BB Erzurumspor - Kasımpaşa) başında çıktığı ilk Süper Lig maçlarını da kaybederken; bu ligdeki ilk karşılaşmasında Konyaspor’a mağlup oldu (Ağustos 2018)

Kadrolar:

Konyaspor:

Haberin Devamı

ERAY
SKUBIC
ABDÜLKERİM
AHMET YILMAZ
GUILHERME
JEVTOVIC
HADZIAHMETOVIC
BARIŞ
MUSA
KRAVETS
CİKALLESHİ

Teknik Direktör: İsmail Kartal

Gençlerbirliği:

Haberin Devamı

NORDFELD
ÖMÜRCAN
TOURE
ARDA
H.İBRAHİM
CANDEİAS
MOTTA
MURAT
MUGNİ
SPİRİDONOVİC
STANCU

Teknik Direktör: Mehmet Altıparmak

Stat: Konya BŞB
Hakem: Özgür Yankaya
Saat: 19.00
Yayın: Bein Sports

Altıparmak ilk sınavda


ZOR DURUMDAN ÇIKMASINI BİLİRİZ

Süper Lig ekibi Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak, altyapısından futbolcu olarak yetiştiği kulübüne teknik adam olarak döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.
Altıparmak, çok iyi bildiği bir kulübe geldiğini ve başarılı olmak istediğini belirttti. Tecrübeli teknik adam, Konyaspor maçı öncesi camiaya birlik ve beraberlik mesajı iletip, şunları söyledi:
“Üzerimde emeği olanlara teşekkür ediyorum. İnsan evine döndüğü zaman mutlu oluyor. Burada çok güzel günlerimiz geçti. Buradan yetiştik. Bu kulübe tekrar dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Biz buralara nasıl geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Gençlerbirliği’ni seven herkesi bu çatının altına bekliyoruz. Şu an sıkıntılarımız var ama bu camia sıkıntıları çok atlattı. Yine atlatacağız. Hem takım birlikteliği hem de kulüp birlikteliğiyle büyük taraftarımızın sinerjisine çok ihtiyacımız var.”

TÜM TAKIMLARA ETKİ ETTİK

“Takım birlikteli çok önemli. Bütün çalıştığımız takımlara bir dokunuşumuz oldu. Dostluğu, arkadaşlığı getirdik. Çoğu yerde başarılı olduk. Türkiye’nin belki de en çok şampiyon olan hocalarındanım. Bu başarıyı Gençlerbirliği’nde taçlandıracağız. Şu anda belki zor durumdayız ama bu durumdan çıkmasını da biliriz. Geldiğimizi hem kulübümüze, hem oyuncularımıza hem de taraftarlarımıza göstermek istiyoruz. Gençlerbirliği’ni seven herkesi camiamıza bekliyoruz, tekrar bütünleşip hep beraber olarak düzlüğe çıkalım.”

LAYIK OLDUĞUMUZ YERDEYİZ

“Efsane başkanımız İlhan Cavcav’ı rahmetle anıyorum. Böyle muhteşem bir tesise gelmek, Gençlerbirliği’nin nerelerden nerelere geldiğini gösteriyor. Biz de bu kulübe yakışan bir şekilde sezonu tamamlamak istiyoruz. İlhan Cavcav bizim için bir baba. İnsan babasını nasıl severse biz de öyle seviyoruz. Bize verdiği en büyük şey, adalet, dürüstlük, doğruluk ve ahlak. Bu ahlakımızı bu yaşımıza kadar hiçbir şaibeye karışmadan buralara getirdik. Belki de bu yüzden şu an layık olduğumuz yerdeyiz. İlhan başkanımızın bize mirasını her yerde futbolculara aktarmaya çalışıyoruz. İlk çıkış yerimiz olan Gençlerbirliği’ni de istediğimiz yere getireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!