Altınpark’ta hedef 2023

Güncelleme Tarihi:

Altınpark’ta hedef 2023
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2022 15:19

ABB, uzun süre atıl kalan Altınpark Yüzme Havuzu’nu yeniden inşa çalışmalarına devam ediyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Sil baştan inşa ederek 2023 yazında vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) 2011’de yaşanan kar yağışı nedeniyle çatısı çöken ve atıl kalan Altınpark Yüzme Havuzu’nu yeniden inşa ediyor. 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni tesis, 2023 yazında hizmet vermeye başlayacak. Tesiste, 25 metre uzunluk ve 12.5 metre genişliğe sahip iki yarı olimpik yetişkin havuzu, 13 metre uzunluğunda ve 6.5 metre genişliğinde iki çocuk havuzu, macera duşu, spor salonu, sauna, fitness, buhar odası ve kafeteryanın yer alacak.

Altınpark’ta hedef 2023

KADERİNE TERK ETMEDİK

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmaları sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Atıl durumdaki Altınpark Yüzme Havuzu’nu kaderine terk etmedik. Sil baştan inşa ederek 2023 yazında vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yeni tesisimizde, yarı olimpik ve çocuk havuzu, spor salonu, sauna gibi birçok etkinlik alanı yer alacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Altınpark’ta hedef 2023

HAL HAREKETLİ BALIKÇI MEMNUN

ABB, Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde yer alan ‘Balık Hali’ni de yenileyerek 7 Eylül’de hizmete açtı. 10 bin metrekare arsa üzerine 14 dükkân ve 235 metrekarelik bir soğuk hava deposu inşa edilen haldeki dükkanlara balıkların satış anına kadar taze kalabilmesi için soğuk hava depoları da yapıldı. Alanda 46 araçlık bir otopark da inşa edildi. Balık sezonunun açılmasıyla birlikte satışlarına daha hijyenik ve sağlıklı koşullarda devam eden balıkçılar da hem yeni yerlerinden hem de satışlardan oldukça memnun olduklarını ifade etti. ABB Toptancı Hal Şube Müdürü Fatih Aydemir, “Esnaf daha önce sosyal donatıları az olan bir halde çalışıyordu. şu an sıcak su, doğal gaz ve sosyal donatıların olduğu modern bir yapıda çalışıyor. Balık hali her gün yıkanıyor. Sağlıklı ve hijyenik koşullarda balık yiyebilme konusunda bu yıl Ankara halkı çok şanslı” dedi.

Haberin Devamı

Altınpark’ta hedef 2023

BAKMADAN GEÇME!