Altınpark’ta canlandı

Güncelleme Tarihi:

Altınpark’ta canlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2015 01:19

Feza Gürsey Bilim Merkezi’nin ziyaretçileri, dinozorların anlatıldığı bölümle geçmişte yolculuğa çıkıyor. Ankaralılar, 25 metre uzunluğunda ve 50 ton ağırlığındaki Apatosarus’tan, 1 kilo ağırlığında ve fare boyutundaki Shrew’e kadar birçok dinozor hakkında bilgi sahibi oluyor.

Haberin Devamı

Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde yapılan dinozor gösterisi izleyenleri hayran bırakıyor. Gösteriyi izlemeye gelen ziyaretçilere; denizde, karada ve havada yaşayan dinozor türleri detaylarıyla anlatılıp bilgiler veriliyor. ANFA Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde yapılan dinozor gösterisi her yaştan ziyaretçinin akınına uğruyor. Unutulmaz anlar yaşayan ziyaretçiler, yapılan gösteri ile adeta milyonlarca yıl öncesine götürülüyor.

EN UZUN 25 METRE

Merkezde tanıtılan ilginç dinozorlardan bazılarının özellikleri ise şöyle: “Gelmiş geçmiş en uzun dinozor olarak bilinen Apatosarus’un sadece bitki ile beslendiği ve yaklaşık ağırlığının ise 50 ton olduğu ifade ediliyor. Bunun yanı sıra en kısa dinozor ise Shrew. Sadece 1 kilogram ağırlıkta ve fare boyutunda olan Shrew ise bir etobur.

270 MİLYON YAŞINDA

Haberin Devamı

Birbirinden ilginç dinozor türlerinin uzman ekipler tarafından tanıtıldığı gösterideki en ilginç anlardan biri de en yaşlı dinozorun anlatıldığı an. Tam 270 milyon yıl önce yaşamış olan bu türün ismi Dunkleosteus. Ağırlığının 4 tona ulaşabildiği bu türün boyu ise 10 metre. Etle beslendiği ifade edilen Dunkleosteus ve diğer ilginç dinozor türleri haftanın her günü Altınpark’taki Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde ziyaretçileri bekliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!