Altınköy’de düğün var

Güncelleme Tarihi:

Altınköy’de düğün var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2019 14:15

Ankara'da köy hayatını tüm ayrıntılarıyla ziyaretçilerine sunan Altınköy Açık Hava Müzesi’nde temsili köy düğünü yapılacak.

Haberin Devamı

Tüm değerlerin eksiksiz olarak gerçekleştirileceği düğünde unutulmaya yüz tutmuş adetler yaşatılacak. Yarın yapılacak geleneksel düğün, saat 11.00’de kız ve erkek evinin önüne dualar eşliğinde Türk bayrağı asılmasıyla başlayacak. Damat ve arkadaşları, odun kesme merasimini yerine getirerek düğün yemeği için davul zurna eşliğinde topladıkları odunları köy meydanına taşıyacak. Ardından köy meydanında damat tıraşı yapılarak, çeyiz almaya çıkılacak.

GELİN AT SIRTINDA GELECEK

Kız evinden alınan çeyizin erkek evine götürülmesi ile devam edecek olan etkinlikte, gelin ise at sırtında köy meydanına getirilecek. Testinin kırılacağı, yöresel halk oyunlarının oynanacağı düğünde ayrıca misafirlere şerbet ikramı yapılacak. Geleneksel düğün yemeği de, saat 14.00’te tüm misafirlere ücretsiz olarak ikram edilecek. “Atalarımızdan kalan tüm örf ve adetlerimizi gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi” diyen Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Altınköy’de yapılacak olan temsili düğün ile unutulan eski düğün ritüelleri de yaşatılacak. Çocuklar başta olmak üzere tüm hemşehrilerimizi cumartesi günü Altınköy’e bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Altınköy’de düğün var

BAKMADAN GEÇME!