Altındağlı Şampiyondan Bir Başarı Daha

Güncelleme Tarihi:

Altındağlı Şampiyondan Bir Başarı Daha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 13:08

ALTINDAĞ BELEDİYESİ YÜZME HAVUZLARINDA YARIŞLARA HAZIRLANAN ALTINDAĞLI YÜZÜCÜ BUĞRA ÜNAL, KUŞADASI’NDA DÜZENLENEN BİATHLE TRİATHLE AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA 1’İNCİ OLDU. 14 ÜLKEDEN 154 SPORCUNUN KATILDIĞI YARIŞMADA ZİRVEDE YER ALAN BUĞRA, HEM TÜRKİYE’NİN HEM DE ALTINDAĞ’IN GURUR KAYNAĞI HALİNE GELDİ.

Altındağ Belediyesi yüzme havuzlarında yarışlara hazırlanan Altındağlı yüzücü Buğra Ünal, Kuşadası’nda düzenlenen Biathle Triathle Avrupa Şampiyonası’nda 1’inci oldu. 14 ülkeden 154 sporcunun katıldığı yarışmada zirvede yer alan Buğra, hem Türkiye’nin hem de Altındağ’ın gurur kaynağı haline geldi.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gençlerden gelen bu tür başarıların kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Tiryaki, sporla ve sanatla uğraşanların kötülük düşünemeyeceğini söyleyerek, gençlerin böylece zararlı alışkanlıklardan uzak durabileceğinin altını çizdi. Buğra’nın bu doğrultuda iyi bir örnek oluşturduğunu vurgulayan Başkan Tiryaki, benzer başarıları diğer Altındağlı çocuklardan beklediğini de ifade etti. Tiryaki, çocukların spor yapması amacıyla çok sayıda önemli yatırımı Altındağ’a kazandırdıklarını hatırlatarak spor ve sanat yatırımlarını çok önemsediğini belirtti.
18 yaşındaki Milli Sporcu Buğra Ünal, Avrupa Şampiyonluğu’na giden süreci anlattı:
“Spor yapmayı çok seviyorum. Uzun yıllar sporun içinde kalmayı düşünüyorum. Bence başarmak için önce inanmak gerek. Altındağ’da sadece ben değil birçok çocuk büyük başarılar elde edebilir. Yeter ki çalışsınlar. Ben çok çalıştım. Ali Ersoy Yüzme Havuzu’nda her gün idman yaptım. Yememe içmeme dikkat ettim. Kısacası kendime çok iyi baktım. Sonra Kuşadası’nda düzenlenen Biathle Triathle Avrupa Şampiyonası’na katıldım. Modern Pentatlon 5’li branşta yarıştım. Bu branşların içinde koşu, yüzme, atış, eskrim ve binicilik yer alıyor. Ben koşu da ve yüzme de Avrupa 1.si oldum. Ferdi, karışık ve takım kategorilerinde de 3 birinciliğim var.”
“ALTINDAĞ’IN POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK"
Milli Sporcu Buğra Ünal, Altındağ’da çok yetenekli çocuklar olduğuna dikkati çekerek, bu yeteneklerin ortaya çıkmasında Altındağ Belediyesi’nin önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti. Özellikle gençlik merkezleri sayesinde çok sayıda çocuğun sporla buluştuğunu dile getiren Ünal, Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkür etti. Buğra, elde ettiği başarıda ailesinin de büyük pay sahibi olduğunu ve onların desteğini asla göz ardı edemeyeceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!