Altındağlı çocuklar şah mat yaptı

Güncelleme Tarihi:

Altındağlı çocuklar şah mat yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2022 14:58

Altındağ Belediyesi'nin 18 gençlik merkezinde düzenlenen satranç turnuvasında finale kalan 70 çocuk, 'Geleneksel Satanç Turnuvası'nda ise dereceye girmek için yarıştı.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi’nin 18 gençlik merkezinde verilen satranç kursuna devam eden bin çocuk ve genç, Geleneksel Satranç Turnuvası’nın finaline kalmak için bir ay boyunca mücadele etti. Mücadeleler sonucunda, 70 çocuk finale kalmaya hak kazandı. Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde gerçekleştirilen final müsabakalarında Zübeyde Hanım Gençlik Merkezi’nden İbrahim Tezcan birinci, Ali Ersoy Gençlik Merkezi’nden Talha Çınar ikinci, Aydınlıkevler Gençlik Merkezi’nden İrfan Kaan Hayta üçüncü, Karapürçek Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’nden Erva Yalçın ise dördüncü oldu. Turnuvaya katılarak yarışmacıların heyecanına ortak olan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, şunları söyledi:

SPOR VE SANATLA SAĞLIKLI NESİLLER

“Satranç sabır, azim ve irade gerektiren bir spor dalı. Aileler mutlaka çocuklarını satranca veya başka spor dallarına yönlendirmeli. Sporla, sanatla uğraşan gençler kötü alışkanlıklardan uzak durur, bu sayede sağlıklı ve güzel nesiller yetişir. Altındağ Belediyesi olarak gençlerimizin sporla ve sanatla uğraşmalarına büyük önem veriyoruz. Bu turnuvaya katılan ve finale kalma başarısı gösteren tüm genç sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!