Altındağ'da bilimsel araştırma

Güncelleme Tarihi:

Altındağda bilimsel araştırma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 09:51

Altındağ'da bilimsel araştırma

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ULUCANLAR Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Altındağ Belediyesi paydaşlığında başlatılan projede, 'Altındağ İlçesi Glokom Profili' oluşturulması amacıyla 40 yaş üstü kişilere glokom taraması gerçekleştirilecek. projede, tıbbi personel ve tıbbi donanım Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından, teknik ve mekansal desteğin ise Altındağ Belediyesi tarafından sağlanacağı belirtildi.
40 YAŞ ÜSTÜ KİŞİLERE GÖZ TANSİYONU
Projenin en önemli amacının ise 40 yaşın üzerinde olan vatandaşların göz içi basınç değerlerini ölçerek, glokom riski olanları saptayıp ileri tetkiklerle erken tanı ve tedavilerini sağlamak, olası görme kayıplarını en aza indirgemek olduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı'nın izni ve Türk Oftalmoloji Derneği'nin de bilgisi dahilinde yürütülen proje hakkında bilgi veren Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Pelin Yılmazbaş, Altındağ'da 8 ay boyunca ayda 2 tarama ile 1500'den fazla vatandaşın glokom açısından değerlendirilmesinin hedeflendiğini aktardı. Projenin, Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Glokom birim sorumlusu Doç. Dr. K. Ufuk Elgin ve Glokom biriminde görevli Dr. Serdar Bayraktar öncülüğünde 4 kişilik hekim grubu ile gerçekleştirileceği kaydedildi. İlk tarama Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin de katıldığı ilk tarama programı, Altındağ Belediyesi Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde 100 kişi ile gerçekleştirildi. Proje ekibi, Altındağ Belediyesi kadın eğitim kültür merkezleri aracılığı ile her ay iki kez olmak üzere 40 yaş üstü Altındağlılara tarama yapmayı sürdürecek. Bu büyük proje sonucunda bilimsel olarak Altındağ ilçesi glokom profilinin çıkarılması hedeflendi.
TOPLUMSAL FARKINDALIĞI ARTIRMAK
Projenin amacını özetleyen Prof. Dr. Pelin Yılmazbaş, vatandaşların, belirti vermeden sinsi bir şekilde ilerleyen ve geri dönmeyen görme kayıpları ile seyreden bu önemli hastalığıkla ilgili farkındalığın artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Yılmazbaş, özellikle 40 yaşın üzerindeki bireyleri göz içi basıncı ölçümü için tarama programlarına ve sonrasında yılda bir kez göz hekimlerine muayene olmaya davet etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!