Altındağ’da 22 yeni yatırım açılacak

Güncelleme Tarihi:

Altındağ’da 22 yeni yatırım açılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2018 15:31

Altındağ Belediyesi farklı mahallelerde yapımı tamamlanan park, cami, pazar yeri, aile sağlığı merkezi, 112 Acil Servis istasyonları, kütüphaneler, spor kompleksleri ve buz pateni pisti gibi 22 yeni yatırımın açılışına hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İlçede 15 günde bir açılış yapmayı alışkanlık haline getirdiklerini ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Mahallelerimizin ihtiyacı doğrultusunda hem kendi yatırımlarımızı, hem de görevimiz olmayan yatırımları Altındağlılara kazandırıyoruz” dedi. Başkan Tiryakı şunları söyledi:

YILDA 15 BİN KONUT YAPILIYOR

 “Altındağ Belediyesi’nde göreve geldiğim günden beri uyguladığımız ‘Değişim Modeli Yönetimi’ ile borçsuz bir belediye oluşturduk, gelirlerimizin yarısını yatırıma harcayan bir belediyeye dönüştük. Gelirlerimiz 14 yılda 9 kat artarken, yatırıma ayırdığımız kaynak 2 milyondan 140 milyona ulaştı ve 70 kat arttı. Göreve geldiğimiz günlerde mahalleleri gezerdim. Her yer gecekonduydu. Yeni bir inşaat gördüğümde mutluluk duyardım. Artık Altındağ’da yılda 15 bin konut inşaatı yapılıyor. Ankara’ya tayinim çıktığında İçişleri Bakanlığı’nda bürokrattım. Herkes Altındağ’da oturduğum için çok şaşırmıştı. ‘Buralara pek bürokrat gelmez, siz yolunuzu şaşırdınız herhalde’ demişlerdi. Bugün geldiğimiz noktada ise tarihi dokuya uygun kentsel dönüşüm uyguladığımız Altındağ’ın sokaklarına Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, vekillerimiz mutlaka uğruyor.”

Haberin Devamı

15 TEMMUZ’DA ŞEHİTLER PARKI

 

Altındağ’da yapacakları açılışlarla ilgili de bilgi veren Veysel Tiryaki, “
“Doğantepe, Feridun Çelik ve Karapürçek mahallelerinde üç cami inşaatı tamamlandı. 2 aile sağlığı merkezini açacağız. 5 adet 112 acil servis istasyonunu yakında açacağız. Başpınar Mahallesi’nde Kudüs adını verdiğimiz 50 dönümlük bir alanda parkımızın açılışını yapacağız. 15 Temmuz’da Doğantepe’de inşallah 200 dönüm büyüklüğündeki Şehitler Parkı’nı açacağız. Ulubey’de, Doğantepe’de, Ali Ersoy ve Karacaören’de gençlerimiz ve çocuklarımız için spor kompleksini bitirdik, açılışını inşallah kısa süre içerisinde gerçekleştireceğiz. Park açılışlarımız sürecek. Bir pazar yerinin de inşaatı bitti. 2 mahallede de pazar yeri yapılıyor. Sokak hayvanları için modern bir barınak yapıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!